Ustavni razvoj Jugoslavije 1-3 / Prof. dr Janko Nicović

(Kao novo - nekorišćeno)
Cena: 2.300 din
Beskamatni keš kredit ?
Viđeno: 4 puta
Prati: 1 korisnik
Srdjan online
Član od 31.10.2014.
Beograd | Novi Bg.
Kliknite za broj telefona

Beograd 2013. Tvrd povez, ćirilica, XIV + 262 + IV + 481 + II + 204 strane.
Knjige su, bukvalno, kao nove.
R27

 

Predmet obrade su, pre svega, ustavi i drugi pravni i politički akti, ali je pažnja posvećena i nacrtima pojedinih ustava i radu na donošenju ustava, što je doprinelo celovitijoj predstavi o tim ustavima. To utoliko pre što je autor u sasvim dovoljnoj meri analizirao i političke prilike i istorijske uslove u kojima su ti ustavi (i drugi relevantni akti) donošeni i u kojima se odvijao ustavni razvoj Jugoslavije uopšte u različitim periodima njenog postojanja. Tako nije izostavljen ni osvrt na aktivnost političkih stranaka, delovanje spoljnih činilaca, uticaj političkih ideja i ideoloških stremljenja, kao ni analiza značajnih događaja u čitavom periodu trajanja Jugoslavije.


Vrlo su interesantne autorove analize nastanka i karaktera „ prve” jugoslovenske države i ujedinjenja Srbije i Crne Gore, posebno zbog toga što je, toga se treba podsetiti, istorijska činjenica da su u procesu stvaranja te zajedničke države samo Srbija i Crna Gora učestvovale kao samostalne i suverene države dok su ostali narodi buduće države bili pod tuđinskom vlašću. Prema tome, od bitnog značaja je konstatovati da su se Srbija i Crna Gora odrekle sopstvene državnosti radi stvaranja zajedničke države, kao i da je srpski narod prineo ogromne žrtve u borbi za sopstveno oslobođnje i oslobođenje drugih jugoslovenskih naroda u Prvom svetskom ratu. Sve to je upravo i omogućilo stvaranje te zajedničke države. Pažnju, zatim, privlači i osvrt na obrazovanje Banovine Hrvatske 1939. godine,

 


državni udar 27. marta 1941. godine i dr.
Analize koje prethode prikazu Ustava FNRJ (1946) i kasnije donetih ustava u „ drugoj” Jugoslaviji su dobra osnova za razumevanje suštine tih ustava, režima i jugoslovenske države uopšte i samog pravca njenog ustavnog razvoja sve do raspada. Naime. a to je opšte poznato, narodno-oslobodilačka borba koju je vodila Komunistička partija Jugoslavije vrlo brzo je stekla i značenje borbe za stvaranje nove, drugačije vlasti (odn. države), što je značilo sprovođenje revolucije (socijalističke), a sve to je imalo značenje građanskog rata. Zanimljiva su i autorova zaključivanja o ustavno-pravnom značaju Drugog zasedanja AVNOJ-a, o tzv. priključivanju Vojvodine i Kosova i Metohije Srbiji i dr.
Govoreći o Ustavu FNRJ od 1946. godine i novoj državi, autor ističe tri principa koji čine temelj nove Jugoslavije — princip bratstva i jedinstva, princip nacionalne ravnopravnosti i princip socijalizma. Ukazujući na rukovodeću ulogu države i na srastanje državnog aparata sa partijskim, profesor Nicović je s pravom zaključio da je uspostavljeno društveno i državno uređenje isključivalo svaki oblik političkog, svojinskog ili ideološkog pluralizma. Uistinu, valja reći da je država sve više postajala sredstvo ostvarivanja apsolutnog monopola Komunističke partije što je bilo prožeto i upečatljivom personalizaciom vlasti.
U svojoj kritičkoj analizi Ustava SFRJ od 1974. godine autor je ukazao na niz slabosti i promašaja tog Ustava, kao i na neuspehe u razvoju Jugoslavije na temelju tog istog Ustava: između ostalog, dodatno učvršćenje političkog monopola vladajuće partije, koncepcija tzv. dogovorne ekonomije, neuspeh samoupravljanja, itd. , a posebno, kako kaže autor, ideja „ federacije sa vrlo jakim i jasno izraženim konfederalnim elementima” , kao i pretvaranje pokrajina u „ konstitutivni elemenat federacije” . Tako je autor i došao do zaključka da je Ustav od 1974. godine u praksi postao jedan od glavnih uzroka raspada Jugoslavije. Tačnije bi bilo reći da je ovaj Ustav bio ustavni osnov konfederalizacije, a zatim i samog raspada Jugoslavije. Naime, pored pogubnih rešenja u domenu ekonomskog i političkog sistema krunu promašaja Ustava od 1974. je predstavljalo uspostavljanje jednog hibridnog, u suštini potpuno izvitoperenog federativnog uređenja. Pri tome, inkorporiranje jedne apsolutno lažne, u stvari kvazi autonomije u ovakvo uređenje je, po prirodi stvari, drastično narušilo ustavni status Srbije kao države i federalne jedinice.
Kritičan pristup autora je posebno došao do izražaja i u analizi i zaključku o pravnoj ništavnosti Ustava Savezne Republike Jugoslavije od 1992. godine. Ta analiza (i zaključak) je naročito važna ako se ima u vidu da je ovim Ustavom obrazovana dvočlana federacija, u stvari država polukonfederativnog tipa, čime je nastavljen proces razdvajanja Srbije i Crne Gore započet još avnojevskom podelom u toku NOB. Takvo uređenje je bilo, nažalost, samo jedna etapa u daljem razdvajanju Srbije i Crne Gore. Naredna etapa je bilo obrazovanje Državne zajednice Srbija i Crna Gora aktom nazvanim Ustavna povelja Državne zajednice Srbija i Crna Gora. Taj proces je okončan ukidanjem te Državne zajednice.

Najnovije ocene za ovog oglašivača


25.02.2021
Nebojsa
Opis iz oglasa tačan: Da
Komunikacija protekla dobro: Da
Ispoštovan dogovor: Da
sve po dogovoru. ..
23.02.2021
Jovan
Opis iz oglasa tačan: Da
Komunikacija protekla dobro: Da
Ispoštovan dogovor: Da
Odlicna saradnja, sve preporuke! !
19.02.2021
Vlada
Opis iz oglasa tačan: Da
Komunikacija protekla dobro: Da
Ispoštovan dogovor: Da
sve preporuke za saradnju sa Srdjanom i maximalna ocena.
19.02.2021
Bogdan
Opis iz oglasa tačan: Da
Komunikacija protekla dobro: Da
Ispoštovan dogovor: Da
Све је супер прошло. Договор испоштован.
18.02.2021
Marko Pantovic
Opis iz oglasa tačan: Da
Komunikacija protekla dobro: Da
Ispoštovan dogovor: Da
Sve preporuke.
60.588 novih oglasa juče
NBS - Kursna lista   NBS - 26.02.2021.
kup sred prod
117,22 117,58 117,93