slika
slika
slika
1 od 3

Kerolin Mer - Psihologija mode - o izgledu, identitetu

690 din

Beograd
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
19
1
pre 40 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Djepeto
Član od 09.12.2011.
Svi oglasi

KEROLIN MER

PSIHOLOGIJA MODE - o izgledu, identitetu i samopouzdanju

Prevod - Jadranka Đerić Počuča

Izdavač - Psihopolis institut, Novi Sad

Godina - 2019

164 strana

20 cm

Edicija - Psihologija svega

ISBN - 978-86-6423-056-8

Povez - Broširan

Stanje - Kao na slici, tekst bez podvlačenja

 

SADRŽAJ:
Predgovor izdanju na srpskom jeziku
Zahvalnost
1. Uvod
2. Blagostanje u modnoj industriji
3. Uticaj mode na sliku o telu i na , ,lepotu"
4. Moda, sopstvo i identitet
5. Potrošnja mode
6. Moda i ponašanje
7. Zaključci
Predlozi za dalje čitanje
Napomene


"Kako se predstavljamo načinom oblačenja? Kada se odećom prilagođavamo, kada ulepšavamo, a kada obmanjujemo? Kakva je veza raspoloženja i emocija sa načinom oblačenja? Šta stoji iza želje za najnovijom odećom? Pitanja su sa kojima se bavi Kerolin Mer u knjizi o novoj oblasti primenjene psihologije – o psihologiji mode, uvodeći nas tako u uzbudljiv svet psihologije mode. Predgovor srpskom izdanju napisala je Dragana Ognjenović, modni dizajner.

„ Sa idejom da približi udaljene polove mode, Kerolin Mer istražuje odavno osporavano mesto mode i njenu poziciju u svetu umetnosti. Sveobuhvatnom analizom različitih psiholoških pristupa, a uzimajući u obzir istorijsku perspektivu odnosa psihologije i mode, autorka Mer u ovoj knjizi, koju je po sopstvenim rečima, namenila širokoj publici, predstavlja novu disciplinu u psihologiji – psihologiju mode“ – napisala je u predgovoru srpskom izdanju knjige Dragana Ognjenović, modni dizajner.

Cilj knjige o ovoj novonastaloj psihološkoj poddisciplini jeste da produbi razumevanje međusobnog uticaja mode (i modne industrije) u najširem smislu i ljudskog ponašanja, da vas motiviše da postanete samopouzdaniji u svom učestvovanju u modi, te da, pritom, doprinesete moralnijoj i izrazitijoj ekološkoj modnoj industriji. Knjiga je namenjena širokoj publici, od čitaoca se ne očekuje poznavanje ni psihologije ni mode. Moda je kreativna, dinamična i uzbudljiva, a zbog neraskidivo prisnog odnosa sa telom modna industrija manifestuje brojne stvari koje psihološki utiču na nas na individualnom, društvenom i globalnom planu.

O PSIHOLOGIJI MODE – NOVOJ OBLASTI PRIMENJENE PSIHOLOGIJE

ï Koliko je prisutna modna diskriminacija?
ï Modna nesigurnost: usamljenost i samopoštovanje.
ï Lični modni stil – samopredstavljanje kroz neverbalnu komunikaciju.
Ovom knjigom, Kerolin Mer je smelo omeđila budući prostor nove grane psihologije hvatajući se u koštac sa oblikovanjem konteksta psihologije mode, iz čega će proizaći još mnogo tema u novoj grani psihologije – psihologiji mode. Dragana Ognjenović, modni dizajner"

 

Ako Vas nešto zanima, slobodno pošaljite poruku.

Carolyn Mair The Psychology Of Fashion

ID Oglasa: #137623470
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.