slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 6

Eugene Sue: LES MYSTERES DE PARIS I (1843.)

2.200 din

Novi Sad
Dostupno odmah
131
1
pre 4 dana
Ivanf1
Član od 26.08.2012.
Svi oglasi
Prvo belgijsko izdanje, izdato istovremeno s francuskim.

Izdavač: Meline, Cans et Companie
Mesto izdanja: Bruxelles
Godina izdanja: 1843.
Format: 10 x 15 cm
Povez: tvrdi
Broj strana: 350, na francuskom jeziku
Težina: 210 g
Stanje knjige: ostaci vinjete na prednjim koricama, boja na ivicama i uglovima korica je mestimično izbledela, brojevi upisani na predlistu, na naslovnoj strani i u unutrašnjosti pečati biblioteke, na stranicama pri kraju knjige retke tamne mrlje, ostalo je potpuno očuvano

„ MISTERIJE PARIZA“ je roman koji je izlazio u nastavcima u časopisu „ Le Journal des dé bats“ od 19. juna 1842. do 15. oktobra 1843. godine. Autor, francuski pisac Eugene Sue (1804 – 1857), stvorio je značajno, ali i kontroverzno delo, koje prikazuje bedu u tadašnjem Parizu i opisuje likove koji se bore za pravdu. Sue je jedan od prvih francuskih autora koji je spojio likove iz različitih društvenih klasa čineći ovo delo popularnim među svim čitaocima, a ne samo višim ili nižim klasama.
Roman koji prati misteriozni život nemačkog vojvode, oslikavajući razne aspekte života nižih društvenih klasa, nalazi se na pola puta između istorijskog i društvenog romana, i s njim započinje masovna, popularna literatura.

ID Oglasa: #90092892
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.