slika
slika
slika
1 od 3

Beograd u starim gravirama

1.750 din

Beograd | Novi Bg.
Korišćeno
Dostupno odmah
67
2
pre 22 dana
Odgovara na 75% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Srdjan
Član od 31.10.2014.
Svi oglasi

Beograd u starim gravirama
Predgovor: Dejan Medaković


Beograd 1950. Tvrd povez, ćirilica, ilustrovano, reprodukcija 30 gravira.
Knjiga je, za godine, odlično očuvana.
Ods1


Muzej grada Beograda čuva kao svoju dragocenost zbirku gravira i slika Beograda od XVI do XIX veka. Ta zbirka kao celina, ili njen veći deo, do sada nije nikada izdavana na jednom mestu. Samo pojedini primerci iz te zbirke štampani su u različitim publikacijama. Tom prilikom o njima nije mnogo rečeno, a i graveri Beograda ostali su za nas nepoznati.
Ovaj materijal, pretstavlja izvanredno zanimljivu dokumentaciju o likovnom prikazivanju Beograda. Zbirka Muzeja grada Beograda znatno je veća od ovde objavljenog materijala koji pretstavlja samo njen odabrani-reprezentativni deo. Prilikom izbora rukovodila su nas uglavnom dva kriterijuma, koja smo pokušali da međusobno uskladimo. Na prvom mestu verodostojnost i dokumentarna vrednost gravire, na drugom umetničke i zanatske odlike rada. Budući da je veći deo gravira nepotpisan, nastojali smo da u zbirku uđe što veći broj onih čije smo autore uspeli da utvrdimo. Ovome razlogu nismo nikada davali odlučujući značaj.
Nadamo se da će ovaj album i ovako nepotpun, obzirom na njegovu popularno-naučnu namenu, dati sliku razvoja likovnog prikazivanja Beograda u prošlosti.

ID Oglasa: #78115522
Informacije

Zamolio bih vas da me ne kontaktirate za parkirane oglase.

Ne šaljem dodatne fotografije.

 

Hvala.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.