slika
1 od 1

Savremeno meksičko slikarstvo / Bernard Majers

500 din

Beograd | Novi Bg.
Korišćeno
Dostupno odmah
84
5
pre 20 dana
Odgovara na 73% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Srdjan
Član od 31.10.2014.
Svi oglasi

Beograd 1969. Tvrd povez, zaštitni omot, ilustrovano, 269 strana.
Knjiga je odlično očuvana.
Ods1


Delo B. S. Majersa je jedna od najozbiljnijih studija o modernom meksičkom slikarstvu. Najpoznatiji predstavnici tog slikarstva — Rivera, Orosko i Sikeiros — razvili su svoju umetnost, kao i niz umetnika njihovih sunarodnika, paralelno sa meksičkom revolucijom.
Pisac prilazi svom predmetu istorijski, posmatrajući njegov razvitak u svetlu socijalnih i političkih prilika i na taj način čitalac se upoznaje ne samo sa razvitkom jedne umetničke discipline, već i sa opštim političkim razvitkom Meksika.
Istorijsko posmatranje se završava nešto posle 1950. godine, što ne znači da knjiga ne odgovara naslovu koji nosi. Ona se zadržava na temi koja je nešto uža od onoga što bi se moglo naslutiti pod samim naslovom i faktički govori samo o onom borbenom slikarstvu u kome su meksički umetnici našli svoj poseban nacionalni stil koji je poznat u svetu kao moderno meksičko slikarstvo.
Autor teksta, B. S. Majers, je predavač na pojedinim ameničkim univerzitetima i poznat pisac iz oblasti savremene umetnosti. Kao Amerikanac koji ima simpatije za Meksiko i meksičko slikarstvo, on ujedno zadržava i potrebno odstojanje od pokreta koji opisuje te ga istovremeno kritički analizira i ocenjuje.
8 reprodukcija u boji
105 crno-belih reprodukcija

ID Oglasa: #80426821
Informacije

Zamolio bih vas da me ne kontaktirate za parkirane oglase.

Ne šaljem dodatne fotografije.

 

Hvala.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.