Korisne informacije

 1. Kome je namenjen portal KupujemProdajem.com?
 2. Da li je oglašavanje besplatno?
 3. Koliko brzo se pojavljuje oglas na portalu?
 4. Koliko dugo ostaje moj oglas na portalu?
 5. Zašto je neophodna registracija i kako da se registrujem?
 6. Kako da postavim oglas?
 7. Zašto je neophodna identifikacija?
 8. Koliko dugo važi jednom uneta identifikacija?
 9. Kako da nađem svoj oglas? Kako da izmenim ili obrišem svoj oglas? Kako da promenim podešavanja ili podatke za svoj nalog?
 10. Kako mogu da pretražujem oglase?
 11. Kako da mi se oglasi ne brišu? KP obnavljač.
 12. Zaboravio/la sam svoju lozinku, šta da radim?
 13. Čemu služi Moj kp (Moj KupujemProdajem)?
 14. Kome da se obratim za pomoć u slučaju da imam pitanja?
 15. Kako da predložim kategoriju ili grupu?
 16. Zašto mog mesta nema u spisku gradova?
 17. Kako da prijavim grešku na portralu?
 18. Zašto se slike nisu pojavile a ja sam ih uploadovao/vala?
 19. Zašto mi nije stigao registracioni e-mail? Zašto mi ne stižu e-mail notifikacije o ponudama?
 20. Šta su to plaćene promocije oglasa? Kako da istaknem oglas tako da on bolje pada u oči?
 21. Kako da promenim e-mail adresu?
 22. Kako da ocenim nekog člana KupujemProdajem.com?
 23. Zašto se link ili e-mail adresa u oglasu prikazuje sa pauzama?
 24. Kako su zaštićeni moji lični podaci?
 25. Prevaren(a) sam? Šta da radim?

1. Kome je namenjen portal KupujemProdajem.com?

Kupujemprodajem.com je portal namenjen oglašavanju proizvoda, polovnih stvari, usluga ili bilo čega sto korisnici portala bilo fizička ili pravna lica imaju da ponude ili traže. Takođe, portal pokušava da inspiriše kroz veliki broj zanimljivosti, gedžeta i vesti koje se mogu naći među oglasima.

2. Da li je oglašavanje besplatno?

Da, postavljanje običnih oglasa je potpuno besplatno! Pored običnog oglašavanja postoji mogućnost i plaćenog promovisanja oglasa, kao što je zadržavanje oglasa na vrhu grupe 7 dana, prioritetni oglas 3 dana, kp baner, obnova oglasa od strane našeg sistema ili isticanje u odnosu na druge, obične oglase. Nakon uspešne prodaje KupujemProdajem.com ne naplaćuje nikakvu proviziju. 

3. Koliko brzo se pojavljuje oglas na portalu?

Vaš oglas se po završetku unosa odmah pojavljuje na portalu KupujemProdajem.com!

4. Koliko dugo ostaje moj oglas na portalu?

Vaš oglas ostaje na KupujemProdajem.com najduže 30 dana ili sve dok ga sami ne obrišete preko Moj kp (link u gornjem levom uglu svake stranice). Ako ste zakupili uslugu "kp obnavljač", svi Vaši aktivni oglasi bivaju svakog 30. dana od postavljanja automatski obnovljeni tako da se po pravilu zadržavaju sve dok ih ne obrišete. Usluge za promociju oglasa "KP baner", "Na vrhu" i "Istakni" sprečavaju brisanje oglasa zbog zastarelosti dok god su aktivne.

5. Zašto je neophodna registracija i kako da se registrujem?

Registracija je laka i dešava se prilikom postavljanja prvog oglasa. Neophodna je da bi vam kasnije omogućila da lako pronađete svoje oglase, menjate ih ili brišete. Za registraciju je neophodno da unesete svoju e-mail adresu i izaberete lozinku. Portal će vam zatim na vašu e-mail adresu poslati registracioni e-mail koji sadrži link na koji treba da kliknete. Za slučaj da vam registracioni e-mail ne stigne, proverite spam folder, možda je registracioni e-mail završio tamo. Po kliku na link u registracionom e-mailu registracija je završena i možete postavljati oglase.

6. Kako da postavim oglas?

Klikom na dugme Postavi oglas u levom gornjem delu bilo koje stranice počinje postavljanje oglasa. Najpre će vam se otvoriti stranica za logovanje. Ako se još niste registrovali za korišćenje portala onda se po kliku na “prva registracija?” otvara forma za unos e-mail adrese i lozinke koju treba da izaberete. Zatim vam portal šalje na izabranu e-mail adresu aktivacioni e-mail. Taj e-mail treba da otvorite i kliknete na link u njemu. Čim kliknete završili ste proces registracije. U novootvorenom prozoru treba da se ulogujete kombinacijom e-mail adrese i lozinke a zatim prelazite na postavljanje oglasa. U formi možete izabrati kategoriju, grupu, uneti vaše ime i prezime i broj telefona. Poželjno je da unesete i slike (jpg ili gif, do 10MB, u rezoluciji ne manjoj od 480x320piksela) jer one privlače posete i samim tim povećavaju uspeh vašeg oglasa. Možete da postavite neograničeno mnogo oglasa. Trajanje oglasa je 30 dana ili sve dok ih sami ne obrišete preko Moj kp stranice.

7. Zašto je neophodna identifikacija?

Po Zakonu o oglašavanju Republike Srbije, član 45. Internet oglašivač može objaviti oglas jedino ako mu je oglašivač dostavio jasnu identifikaciju. Unos i kontrola ličnih podataka su pored zakonske obaveze neophodni i da bi se sprečile zloupotrebe i podigao nivo bezbednosti korisnika. 

8. Koliko dugo važi jednom uneta identifikacija?

Podaci za identifikaciju se unose samo prilikom postavljanja prvog oglasa i ti isti podaci se koriste za automatsko generisanje identifikacije svaki sledeći put kada se postavlja novi oglas. Trajanje je dakle sve dok je Vaš nalog aktivan. Na Vaš zahtev moguće je deaktivirati Vaš nalog kada se Vaši podaci brišu 31. dana od dana zadnjeg pojavljivanja oglasa. 

9. Kako da nađem svoj oglas? Kako da izmenim ili obrišem svoj oglas? Kako da promenim podešavanja i podatke za svoj nalog?

Klikom na link Moj kp u gornjem levom uglu svake stranice i klikom na tab Oglasi nalazite Vaše oglase. Pored svakog oglasa je link koji vodi na stranicu portala na kojoj je on vidljiv za druge korisnike. Oglase možete brisati ili menjati klikom na odgovarajuće linkove desno od slike (Izmeni, Obriši). Klikom na tab Moj nalog možete menjati vaše podatke: ime, telefon, email adresu, lozinku, ali i isključiti ili uključiti opciju za link "Svi oglasi" ili podesiti koliko će često sistem da Vam šalje email obaveštenja za KP poruke.

10. Kako mogu da pretražujem oglase?

Oglase možete da petražujete tako sto ćete kliknuti na odgovarajuću katergoriju u levoj koloni a zatim na odgovarajuću grupu. Oglase takođe možete pretraživati i koristeći pretraživač na vrhu svake stranice ili ako kliknete na link Pretraži detaljno.

11. Kako da mi se oglasi ne brišu? KP obnavljač.

Ako imate dosta oglasa i ne želite da ih sistem ukloni nakon 30 dana od postavljanja, onda je neophodno aktivirati "kp obnavljač". KP obnavljač obnavlja sve Vaše oglase (bez obzira na broj oglasa) pred njihov istek, tako da su oni stalno aktivni na KupujemProdajem.com. Aktivacija ove usluge moguća je ako se ulogujete u Moj kp, a zatim kliknete na link kp obnavljač sa leve strane.

12. Zaboravio sam svoju lozinku, šta da radim?

Na stranici za logovanje kliknite na link Lozinka zaboravljena. Lozinka će vam biti poslata na e-mail adresu sa kojom ste se registrovali.

13. Čemu služi Moj kp (Moj KupujemProdajem)?

Moj kp služi da upravljate vašim oglasima, vašim ličnim podacima i vašim favoritima ili ponudama. Preko Moj kp stranice možete aktivirati usluge promocije Vaših oglasa (plaćene promocije) ili aktivirati Vaš websajt za prodaju - uslugu Izlog.

14. Kome da se obratim za pomoć u slučaju da imam pitanja?

Najbrži način da nas kontaktirate je preko kontakt forme u donjem desnom uglu svake stranice.

15. Kako da predložim kategoriju ili grupu?

Najbrži način da predložite grupu ili kategoriju je preko kontakt forme u desnom donjem uglu svake stranice.

16. Zašto mog mesta nema u spisku gradova?

Na portalu su mesta odnosno gradovi sa brojem stanovnika iznad 10.000. Najbolje je za mesto izabrati prvi obližnji veći grad ili mesto. Ubacivanje vašeg mesta možete predložiti preko kontakt forme u donjem desnom uglu svake stranice.

17. Kako da prijavim grešku na portalu?

Grešku možete prijaviti preko kontakt forme u donjem desnom uglu.

18. Zašto se slike nisu pojavile a ja sam ih uploadovao/vala?

Slike koje ste uploadovali treba da budu u JPG ili GIF formatu rezolucije ne manje od 480x320 piksela, maksimalno 10MB da bi ih portal prihvatio.

19. Zašto mi nije stigao registracioni e-mail? Zašto mi ne stižu e-mail notifikacije o ponudama?

Proverite SPAM folder. Moguće je da su e-mail poruke završile tamo. Obeležite KupujemProdajem e-mail kao "NOT SPAM" i ubacite našu e-mail adresu kao kontakt u Vaš adresar kako biste rešili problem.

20. Šta su to plaćene promocije oglasa? Kako da istaknem oglas tako da on bolje padne u oči?

Preko Moj kp moguće je za svaki oglas izabrati jednu ili više (plaćenih) opcija za promociju: Istakni na 30 dana, obnovi - osveži oglas, zadrži ispred besplatnih oglasa 3 ili 7 dana, kp baner. Linkovi sa ovim opcijama se nalaze sa desne strane svakog Vašeg oglasa u Moj kp.

21. Kako da promenim e-mail adresu?

Vašu e-mail adresu (nalog sa kojim ste registrovani) možete promeniti ako se ulogujete na Moj kp a zatim kliknete na tab Moj Nalog. Sa desne strane videćete formu za promenu e-mail adrese. Unesite novu adresu i pošaljite zahtev. KupujemProdajem.com će Vam poslati e-mail radi potvrde u kom treba kliknuti na link. Nakon toga će Vaš nalog biti na drugoj e-mail adresi.

22. Kako da ocenim nekog člana KupujemProdajem.com?

Ako ste komunicirali sa nekim članom preko KupujemProdajem.com u vezi sa kupovinom, u zavisnosti od Vašeg iskustva, možete ga oceniti dajući odgovore na sledeća pitanja: Da li predmet/usluga odgovara opisu iz oglasa? Da li je komunikacija bila korektna? i Da li je ispoštovan dogovor? Ocenjivanje se može izvršiti preko linka Ocenite ili linka za ocene (palac gore i dole), koji je vidljiv u oglasu ili u Porukama i ponudama, a zatim na stranici sa ocenama klikom na link Ocenite. Korisnika ne možete oceniti ukoliko komunikacija nije bila uzajamna (obe strane su razmenile poruke) ili ukoliko ste ga već jednom ocenili u poslednjih 7 dana.

23. Zašto se link ili e-mail adresa u oglasu prikazuje sa pauzama?

Pravilima i uslovima oglašavanja na KupujemProdajem.com nije dozvoljeno ubacivanje linkova i e-mail adresa u oglasu. U slučajevima kada korisnik ipak ubaci link/e-mail adresu, sistem ih ošteti ubacivanjem pauza.

24. Kako su zaštićeni moji lični podaci?

Vaši lični podaci su zaštićeni 128-bitnom AES enkripcijom što je jedan od najjačih metoda za zaštitu podataka u svetu. Vaš korisnički nalog je zaštićen najsavremenijim metodom za hešovanje lozinki tako da niko, uključujući i našu administraciju, ne zna Vašu lozinku.

25. Prevaren(a) sam? Šta da radim?

Ako Vas je neki korisnik prevario, slučaj morate prijaviti nadležnom organu. Mi smo napravili stranicu koja će vam u tome pomoći. Potrebno je da opišete na koji način, gde i kada ste prevareni. Na osnovu poslatih podataka, na Vašu e-email adresu ćemo poslati detaljno uputstvo za dalju proceduru, kao i primer prijave koju ćete podneti nadležnom organu (Tužilaštvo ili Sud).

 

Ako niste našli odgovor na Vaše pitanje, možete nas kontaktirati preko forme u donjem desnom uglu.

46.365 novih oglasa juče

NBS - Kursna lista   NBS - 24.01.2018.
kup sred prod
118,30 118,65 119,01