slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 6

Aerator i turbina za ribnjake

Kontakt

Novi Sad
Novo
8.883
44
pre 14 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Dimitrije
Član od 03.12.2015.
Svi oglasi

Primenom aeratora moguće je proizvesti i do 30% više ribe u intenzivnom uzgoju.

Plutajućim (lopatičnim) aeratorom postiže se najveći učinak, tj. unos kiseonika u vodu po kW utrošene el. energije. Pri intenzivnoj proizvodnji preporučuje se upotreba min. 1,5 kW po hektaru. Unos kiseonika je oko 2,5 kg/h, što odgovara metaboličkoj potrošnji kiseonika od oko 10t aktivnog šarana. Unošenjem kiseonika u vodu pospešuje se aerobna razgradnja organskih otpadaka (npr. mrtvog rastinja) čime se stvara prirodna hrana u lancu ishrane, a sprečava anaerobno truljenje i razvoj štetnih bakterija u vodi itd.

Od 3 do 4 sata potrebno je da aerator od 1,5 kW promeni vodu površine 1 ha.

UPOTREBA: Kako najbolje koristiti aerator? Najbolje je uključivati ga noću od 3 do 6 sati ujutro kada je najmanja fotosinteza, zatim pre kiše, u vrelom periodu, kod naglih promena vremena ili nakon đubrenja ribnjaka itd. To znači da se mora pratiti puštanje u rad aeratora kako bi se postigao najbolji efekat kiseonika.

Ukratko, dok god ima hipoksije treba povremeno puštati aerator. Dodatno, kada su velike vrućine,  aerator treba uključiti na kratko oko podne kako bi se prilagodila temperatura vode. Neophodno je obratiti pažnju na sunčane večeri (od 17h – 19h) kada ne treba uključivati aerator zato što fitoplankton u vodi na suncu vrši fotosintezu te može proizvesti više kiseonika, a aerator bi ga izbacio iz vode.

1.  PLUTAJUĆI (LOPATIČNI) AERATOR 750W čiji je unos 1,1 kg kiseonika na sat.

Jedan set sadrži: monofazni motor 750W, 1 ks, reduktor, 2 noseća plastična čamca od HDPE, ram od nerđajućeg čelika (35 x 99cm), vratilo od nerđajućeg čelika, 2 PP lopatice.

Dimenzije sklopljenog aeratora: 165cm(D) x 150cm(Š)x 90cm(V) Težina: 62 kg

2.  PLUTAJUĆI (LOPATIČNI) AERATOR 1,5 kW čiji je unos 2,5 kg kiseonika na sat.

Jedan set sadrži: monofazni motor 1,5 kW, 2 ks, reduktor, 3 noseća plastična čamca od HDPE, ram od nerđajućeg čelika (75 x 152 cm), vratilo od nerđajućeg čelika, 4 PP lopatice.

Dimenzije sklopljenog aeratora: 165cm(D) x 210cm(Š)x 90cm(V) Težina: 76 kg

3.  AIR JET AERATOR (TURBINA) 1,5kW čiji je unos 0,8 kg kiseonika na sat (1 set sadrži: monofazni motor 1,5kW, 2 ks, 2 noseća plastična čamca od HDPE, ručicu za podešavanje, propeler, poklopac, ram, vratilo od nerđjućeg čelika).
Koristi se za aeraciju donje vode u ribnjacima čija dubina prelazi 2 metra. Efikasne su za dubine od 2-6 metara. Primenom turbine može da se poboljša stepen rastvora kiseonika i pročišćavanje vode.

Kod intenzivnog uzgoja ribe efekat snabdevanja kiseonika bio bi još bolji ukoliko bi se koristio i lopatični aerator u isto vreme. Može da se podesi ugao turbine i tako prilagodi za različite dubine vode. Cela turbina je napravljena od inženjerske plastike i nerđajućeg čelika koji su dugotrajni, intenzivnog kvaliteta, otporni na kiseline i baze, na izloženost suncu i slanoj vodi. Takođe su pogodne za tretman otpadnih voda.

Karakteriše ih: lakoća, male dimenzije, lako se sklapaju, nisu bučne i jednostavno se koriste.

Dimenzije sklopljene turbine su: 150cm(D) x 85cm(Š) x 70cm(V) Težina: 37 kg

 

ID Oglasa: #59044917
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.