slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 9

Vinogradarski Refraktometar RHW-25ATC u Plastičnoj Kutiji

2.899 din

Kruševac
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
5.433
52
juče
Odgovara na 98% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Igor
Član od 30.04.2014.

AKCIJA AKCIJA Vinogradarski Refraktometar

** U ZAŠTITNOJ PLASTIČNOJ KUTIJI **

RHW-25ATC  je specijalni optički uređaj namenjen profesionalnim i poluprofesionalnim uzgajivačima različitih sorti grožđa i proizvođačima vina.   Ovaj Refraktometar se klasifikuje kao vinogradarski, jer poseduje dve skale za merenje na kojima se može očitavati koncentracija šećera (% Brix-a) i nivo alko. (potencionalnog alko. u %) u širi,   a čiji su opsezi merenja usklađeni sa očekivanim vrednostima u vinogradarstvu. Obe skale imaju jasno vidno polje i očitavanje se može sprovesti veoma brzo. Vinogradarski refraktometar se najčešće koristi prilikom utvrđivanja vremena berbe.  
Utvrđivanje vremena berbe:  
Da bi se utvrdilo kada je idealno vreme za berbu grožđa potrebno je poznavati i razlikovati tri faze ili vrste zrelosti grožđa: puna zrelost (nastupa kada prestane dotok šećera iz listova u bobice), fiziološka zrelost (zrelost semenke) i tehnološka zrelost (zavisi od smera proizvodnje).   Grožđe se najčešće bere onda kada dostigne punu zrelost. Ukoliko se grožđe obere pre pune zrelosti biće manje šećera u širi (i imaće više glukoze u odnosu na fruktozu), dok ukus i miris ne dolaze do izražaja. Ukoliko se pak obere u prezrelom stanju tada će biti bolji kvalitet ali će količinski biti znatno manje šire  (udeo fruktoze je veći od glukoze).  
Vinogradarski Refraktometar  RHW-25ATC  vrednosti iskazuje u jedicima Brix-a: 10% Brix = 10 g šećera/100g rastvora;   tj.  1%Brix-a = 1% Šećera.  
Pomoću vinogradarskog refraktometra, pored sadržaja šećera, na drugoj skali refraktometra očitava se i potencijalni nivo alko. Ovaj parametar je važan jer već u vremenu berbe možete imati predstavu o tome koliko će Vaše vino imati % alko. Dakle, ova skala se ne koristi za određivanje % alko. u već spremljenom vinu, već u toku berbe ili neposredno nakon berbe.

Refraktometar je izrađen od kvalitetnog aluminijuma –   veoma je lak

Čišćenje:      
Vrlo je važno da se uređaj redovno čisti što obezbeđuje preciznost merenja. Pre i posle merenja obrisati prizmu i poklopac čistom i vlažnom krpom. Krpica za čišćenje se dobija u pakovanju
       
NAPOMENA:   Uređaj je unapred fabrički kalibrisan tako da je odmah spreman za korišćenje

Merenje:      
Nakon čišćenja, potrebno je uzeti uzorak iz testirane tečnosti, koristeći priloženu pipetu. Otvorite poklopac prizme, i sipajte toliko kapljica tečnosti uzorka na prizmu, tako da površina bude pokrivena. Zatvorite poklopac i držite uređaj ka svetlosti. Pročitajte vrednosti, ako je slika previše mutna, izoštrite je okretanjem okulara. Položaj tamno svetle granice na skali predstavlja vrednost očitavanja.     Radna temperatura refraktometra je 20° C.   S obzirom na to da ovaj model refraktometra poseduje ATC (Automatsku Temperaturnu Kompenzaciju), idealan je za terensku upotrebu gde temperature konstantno variraju.  

Sadržaj pakovanja:      
- Refraktometar
- Mini šrafciger
- Pipeta
- Uputstvo
- Krpica za čišćenje
- Kutija za čuvanje od tvrde plastike sa sunđerom unutra

ID Oglasa: #41232975
Informacije
⭐️⭐️ Pogledajte i ostale moje oglase (Klik na kpizlog) ⭐️⭐️

Moze kontakt i preko KP Poruka, SMS-a i Whatsapp-a

☎ 0644858157

Mogućnost slanja preko CC pošiljke (jeftinije slanje malo duži rok dostave)

⭐️ 100% bezbedna online kupovina. Hiljade zadovoljnih kupaca su dokaz poštenog poslovanja, kvaliteta i komunikacije sa kupcima. Obraz nema cenu ! ! ⭐️
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.