slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 13

Elektronska kontrola setve EKS 4/6/8

Kontakt

Novi Sad
Kao novo - nekorišćeno
7.850
70
pre 9 dana
Stefan J
Član od 22.06.2015.
Svi oglasi

EKS 4/6/8 DIGIT  je moderan uređaj namenjen za kontrolu rada sejalice u preciznoj setvi koji je nastao dugogodišnjim osmišljavanjem načina prevazilaženja problema prilikom sejanja.

 

Ugrađivanjem ovakvog sistema dobija se:

 

                      - Ujednačenost sejanja unutar redova i po celoj površini parcele

                      - Ušteda vremena za često proveravanje ispravnosti sejalice u toku setve

                      - Ušteda semena (koje se potroši za proveru – da li mašina seje)

                      - Mogućnost sigurnijeg sejanja noću ( bez kontrole je teže proveriti da li

                        mašina ispravno seje)

-         Tri boje upozorenja + zvučno upozorenje

-         Upozorenje za zagušivanje raonika ili upad stranog tela

-         Automatsko isključivanje zvuka kada se traktor okreće

-         Uređaj u svakom trenutku rada vrši autodijagnostiku, time proverava ispravnost celog                     sistema i nadzire zaprljanost senzora.

-         Mogućnost skidanja glavne jedinice iz traktora kada se setva završi (sve je na konektore)

-         Kontrola samo pojedinih baterija (po potrebi)

-         Ugradnja uređaja je vrlo jednostavna i izvodi se prema datom uputsvu na pneumatske                   sejalice.  

-         Nosači senzora (foto ćelija) koji se pocinkovani i masivni (ne mogu se iskriviti) se                             ugrađuju na već postojeće rupe sa navojem na mašini

      U radu sejalice, svakim prolaskom semena se pali i gasi zelena lampica. Ukoliko dođe do zastoja sejanja na nekoj od baterija, upaliće se crvena lampica (i oglasiće se zvuk upozorenja). Zastoj sejanja može da nastupi usled prestanka okretanja setvene ploče, zagušenja raonika, gubitka podpritiska (pucanje creva koji idu sa ventilatora do setvene baterije), nepravilnog rada skidača semena, nestanka semena u setvenim baterijama, slepljivanja semena, proklizavanja pogonskog točka te neusklađenosti rada same mašine, pucanja pogonskog lanca ili kardana. . .

Ako se na kraju njive kada se okrećete traktor, krene slučajno u nazad i nabije zemlja u raonike uplaiće se žuta lampica (sa treptanjem) kao upozorenje da je raonik zagušen. Žuta boja takođe označava i upad nekog drugog stranog tela u setveni aparat ili eventualni prekid u kablu.

 

Mogućnost napajanja preko auto utičnice (upaljača) ili tropinskog konektora (za prskalice) i nosača za uređaj uz doplatu.

ID Oglasa: #129194775
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.