slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 12

Sadnice maline " Fertodi Zamatos "

40 dinZamena moguća

Ivanjica
27.760
136
pre 10 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Ivanjica
Član od 21.06.2016.
Svi oglasi

 

Na prodaju sadnice malina Fertodi Zamatos


Sadnice maline sorte Fertodi zamatos sa dobrim korenom sigurno jedne od najboljih što trenutno možete naći u Srbiji.

 

Sadnice dolaze iz rasadnika ne iz proizvodnog zasada.

 

Možete preuzeti lično u Ivanjici, ili šaljem brzom poštom dobro upakovane.

Nema minimalne količine za poručivanje, ispoštovaću narudžbine od 10 komada.

Na raspolaganju je oko 20 000 sadnica. . .

 

Nisam u mogućnosti izdati račun za ostvarivanje podsticaja.

 

Cenim svoj proizvod i ne želim da izjednačim cenu sa sadnicama koje se vade iz proizvodnih zasada želim raditi sa ozbiljnim kupcima koji razumeju vrednost ovako dobijenih iz rasadnika.

 

Kome se čini da je cena nešto skuplja, molimo da me ne kontaktiraju kako bi se cenjkali ili davali savete, uzalud troše svoje i moje vreme.

Fertodi je malina sa kojom pocetnici lako dostignu velike prinose u odnosu na druge sorte, sa isto rada je puno zahvalnija i daje bolje rezultate.   Prinos od 150-200 kilograma na 50m duznih (1 Ar) je lako dostizan dok je kod ostalih sorti rekordan. Ukoliko vam se sloze kockice sa parcelom, pogode vremenski uslovi i radite baš baš ozbiljno prinos moze ici i 300-350 kg po aru.

 

Sadnja se obavlja od polovine novembra do polovine aprila. Neke prednosti ima jesenja neke druge prolećnja sadnja tu su mišljenja podeljena. Novi izdanci rastu brže nego kod vilameta pa se može desiti da izrastu i 4m u prvoj godini. . . Cilj je da se formiraju redovi pravilno i da izrastu na 2-2,5m.

 

Preporuka pri sadnji je da se zemljište dobro usitni, u vrste umešati zgoreo stajnjak ili neko peletirano đubrivo sa zemljom da ne dođe u direktan dodir sa korenom. Sadnice umakati u hidrogel pre sadnje koji se dodatno još rasturi po vrstama. Zatrpavanje obaviti ručno, šakama ne grabuljama i motikom, dlanovima i pesnicama priteći zemlju oko struka. Sadnice posaditi sto pliće kako bi što pre izašle nove iz zemlje, dovoljno je samo prekriti koren sa 1-2cm zemlje. Nakon sadnje zaliti da se sjedini koren sa zemljom. Moje preporuka je da se sadi 4 sadnice u dužni metar, nije greška ni jedna manje ni jedna više, bolje je da imate rezervu prilikom vezivanja, višak možete vaditi u sadnice. Medjuredno rastojanje od 2,5 do 3m ukoliko imate zemljišta bolje je 3m ako ste ograničeni parcelom može biti i 2m ali otežava rad.

 

Za sve informacije slobodno pozovite, procitajte kompletan oglas da ne postavljate pitanja na koja već imate odgovor u opisu.

 

Slike rasadnika su na naslovnoj fotografiji, selo Lisa Ivanjica.

 

ID Oglasa: #80310718
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.