slika
slika
1 od 2

Ilija Kolarić - ulje na platnu "Ruže"

120.000 dinFiksno

Novi Sad
1.644
8
pre 4 dana
Aleksandra
Član od 02.04.2014.
Svi oglasi
Ilija Kolarić (1926. - 2003. )
Ulje na platnu 53 x 73cm
Ruže

Ilija Kolarić je slikar prefinjenog ukusa.
Njegove su boje tople, mirne, prirodne.
Rođen je Novom Sadu a slikarstvo je studirao u Beogradu.
Isprva slikar u Vojno-građevinskom institutu, zatim radi u ateljeima P. Lubarde, M. Milunovića, Đ. Ilića, A. Hutera, a onda i kao slobodni umetnik. Negovao je pretežno pejzaž, interijer, ređe mrtvu prirodu, upravo zato je ovaj motiv, ruža veoma redak.
Slikar Ilija Kolarić (1926 - 2003) bio je istaknuti novosadski pejzažista koji je imao mnoge izložbe širom sveta. Za života je objavio monografiju u kojoj je obuhvaćen opus njegovih slika, pretežno pejzaža, mrtve prirode i portreta koje je stvarao tokom 50 godina duge radne karijere.
Kolarić je imao veliki broj samostalnih izložbi u Novom Sadu, Beogradu, Splitu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci, Filadelfiji, Briselu, Varšavi, Moskvi, Minhenu, Beču, Parizu i mnogim drugim gradovima.
Njegova dela se nalaze u mnogim domaćim i stranim kolekcijama a Novosađani mogu da uživaju u njegovim delima u Zadužbini Kolarić. . .
ID Oglasa: #96227867
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.