slika
slika
slika
slika
1 od 4

Stari Milagros 1951.

3.900 din

Valjevo
128
1
juče
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
De Lipac
Član od 12.02.2017.
kp izlog

Milagrosi, koji su svoje ime pozajmili od španske reči za „ čudo“ , uobičajeni su simbol koji se može videti širom sveta koji govori španski, kako na Iberijskom poluostrvu tako i u Americi. Oni su jedan od najšarmantnijih primera onoga što je poznato kao zavetna ponuda; znak ili amajlija često postavljena na povoljno ili simbolično mesto sa namerom da ga štiti. Praksa datira još iz neolita, sa malim figurama divljih životinja zakopanim u omiljenim lovištima.

 

Ova bogata tradicija služi dvostrukoj svrsi: ne samo da izražava zahvalnost tradicionalnim svecima, već se veruje u folkloru da pomaže u odvraćanju, pa čak i da donosi utehu od brojnih nesreća. Tako seljačka krava milagro štiti od bolesti; dvoje mladih zaljubljenih vezuju malo srce milagro za lokalno drvo gde se jednom pojavio svetac, učvršćujući svoju ljubav; u jednom poznatom zapisu, kaže se da je Ernan Kortes (pustolov i konkistador koji je osvojio državu Asteka) stavio zlatnog škorpiona u svetilište Gospe od Gvadalupe, verujući da ga to čuva od povrede.

 

Ovo je jedan od lepih primera ovih amblema koji bi mogao da krasi jedan od vaših zidova ili lično svetilište, da li su pretvoreni u srećnu ogrlicu ili  da se  jednostavno poklonjeni nekom drugom za koga mislite da će mu možda trebati malo čudo.

Cena na inostranim sajtovima dostiže 125$. Reč za pretragu: Milagros

 

Dužina 9,5 cm. Težina 30 grama.  Prema podacima sa poledjine starost 72 godine. Utisnuta 1951. !

 

 

 

KPz76 9496

ID Oglasa: #148078273
Informacije

Uštedite kupujući više predmeta. Šaljemo sve u objedinjenom paketu – plaća se samo jedna dostava.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.