slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 6

Vintage statua faraona kralja Ramzesa II BAKAR

5.900 din

Valjevo
46
0
pre 6 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
De Lipac online
Član od 12.02.2017.
kp izlog

Mid-century.  Vintage statua faraona kralja Ramzesa II.

 

Ručno rađeni stari bakar i alabaster kamen. Napravljen u Egiptu.

 

Antikni umetnički bakar. Alabaster.

 

Metalna figura, postolje alabaster. Zbog težine, može se upotrebiti i kao pritiskač za papir. Visina 15 cm, postolje 6,5 x 6,5 cm,   težina 200 grama.  

 

Ramzes II je predvodio nekoliko vojnih ekspedicija na Levant, ponovo potvrdivši egipatsku kontrolu nad Kanaanom. Takođe je predvodio ekspedicije na jug, u Nubiju, obeležene natpisima u Beit el-Valiju i Gerf Huseinu. Rani deo njegove vladavine bio je fokusiran na izgradnju gradova, hramova i spomenika. Osnovao je grad Pi-Rameses u delti Nila kao svoju novu prestonicu i koristio ga kao glavnu bazu za svoje kampanje u Siriji. Sa četrnaest godina, njegov otac, Seti I, imenovao ga je za princa regenta.

 

Veruje se da je preuzeo presto u svojim kasnim tinejdžerskim godinama i poznato je da je vladao Egiptom od 1279. do 1213. pre nove ere. Maneton pripisuje Ramzesu II vladavinu od 66 godina i 2 meseca; većina današnjih egiptologa veruje da je on preuzeo presto 31. maja 1279. pre nove ere, na osnovu njegovog poznatog datuma pristupanja III sezone žetve, 27. dana. Procene njegove starosti u trenutku smrti variraju; 90 ili 91 se smatra najverovatnijim. Ramzes II je slavio četrnaest Sed festivala bez presedana (prvi održan posle 30 godina vladavine faraona, a zatim svake tri godine) tokom svoje vladavine — više nego bilo koji drugi faraon. Nakon smrti, sahranjen je u grobnici u Dolini kraljeva, njegovo telo je kasnije premešteno u kraljevski keš gde je otkriveno 1881, a sada je izloženo u Egipatskom muzeju.

Pogledajte fotografije, one su vitalni deo opisa. Prodaje se upravo figura koja je fotografisana. Poštanski troškovi nisu ukalkulisani u cenu.

 

Hvala na poseti.

 

KPz41 2856

   
ID Oglasa: #163567838
Informacije

Uštedite kupujući više predmeta. Šaljemo sve u objedinjenom paketu – plaća se samo jedna dostava.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.