slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 8

VTG Kip glave kraljice NEFERTITI ručno izrađen od Alabastera

3.590 din

Valjevo
33
0
pre 13 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
De Lipac online
Član od 12.02.2017.
kp izlog

Egipat. Ručni rad.

 

Materijali: Alabaster

 

Dimenzije: 11.5 x8,5 x 5,5 cm

Težina: 0,300 kg

 

Velika kraljevska supruga faraona Akhenatena

 

Nefertiti je egipatska kraljica i Velika kraljevska žena (glavna supruga) Akhenatena, egipatskog faraona. Nefertiti i njen suprug bili su poznati po vrskoj revoluciji, u kojoj su obožavali samo jednog boga, Atona ili sunčev disk. Sa svojim mužem je vladala u verojatno najbogatijem razdoblju staroegipatske istorije. Neki naučnici vjeruju da je Nefertiti kratko vladala kao Neferneferuaten nakon smrti muža i pre dolaska Tutankamona na presto.

 

Nefertiti je imala mnoge titule uključujući Nasljednu princezu; Velika pohvala; Lady of Grace, Sweet of Love; Gospa od dve zemlje, Glavna kraljeva žena, njegova voljena; Velika Kraljeva žena, Gospođa svih žena; i Gospodarica Gornjeg i Donjeg Egipta.

 

Proslavila ju je bista koja se sada nalazi u berlinskom Novom muzeju. Poprsje je jedno od najkopiranijih dela starog Egipta. Pripisivana je vajaru Tutmozisu, a pronađena je u njegovoj radionici.

 

Hvala na poseti.

 

 

Pogledajte fotografije one su vitalni deo opisa, prodaje se upravo figura koja je fotografisana.

 

KP1/7 397

ID Oglasa: #165991653
Informacije

Uštedite kupujući više predmeta. Šaljemo sve u objedinjenom paketu – plaća se samo jedna dostava.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.