slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 14

Stara Autenticna Tiffany lampa od Bronze, RRR

160 €Fiksno

Beograd
1.187
28
pre 12 dana
Odgovara na 90% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Obrad
Član od 04.08.2017.

Stara Prelepa Tiffany lampa od Bronze.

Lampa je autenticna, nije kopija.
Manjih je dimenzija, Unikat!
Pravi raritet!
Nisam jedino siguran da li je beli prekidac na lampi originalan, jer je u beloj boji, a mozda i jeste jer je lampa kad je ugasena od belog stakla, tako da je po mom misljenju sve savrseno.
Gajtan je u svetlo bronzanoj boji.

Луис Комфорт Тифани (18 Фебруар, 1848 – 17 Јануар, 1933) био је амерички уметник и дизајнер који се пре свега бавио декоративном уметношћу, а нарочито је познато по свом раду у витражу. Највише је асоциран са стилом сецесије, који се по њему у Америци некад називао и ″ Тифани стил″ . Био је део престижне задруге дизајнера која се звала ″ Associated Artists″ . Тифани је дизајнирао витраже лампе, стаклене мозаике, дувано стакло, керамику, накит, енамел, и уметност у металу. Био је први директор дизајна у породичној компанији, ″ Tiffany &Co. ″ , коју је основао његов отац Чарлс Луис Тифани (Charles Lewis Tiffany).

Na nedavnoj aukciji kuće Christie's u Njujorku Jedna takva lampa je prodata po najskupljoj ceni u poslednjih 20 godina. Pond Lily stona lampa koja datira iz 1903. g. prodata je na nedavnoj aukciji kuće Christie? s u Njujorku za neverovatnih 3.372,500$, iako su prvobitna predvidjanja bila da ce cena ove lampe biti negde izmedju 1.8 i 2,5 miliona $, kada je cifra premasila 3 miliona, uspostavljen je novi rekord.
Lampa je kreirana od olovnog stakla i patinitrane bronze i na sebi je imala oznaku "Tiffany Studios New York 29555 tako da odmah zate da se radi o origiinalu.
Tiffany Studios Pond Lily je izuzetno retka, buduci da su se takve lampe proizvodile samo u periodu od 1902. -1906. g. Druge lampe u tom stilu se nalaze u 5 muzeja sirom Amerike, dok se nekoliko komada nalazi u kolekcijama privatnih kolekcionara.
Od svih preostlih Tiffany Studios Pond Lily lampi, ova je u najboljem stanju, stoji u saopstenju Christie's aukcijske aukcijske kuce.
Takodje, znacajna je i patina njene bronzane baze i snazna sinergija izmedju baze i staklenog abazura.
Najznacajnija Tiffany lampa do sada je bila "Pinki Lotus" prodata 1997. g. po ceni od 2,8miliona$.


Dimenzije:
Visina 22,5cm
Sirina 16cm
Bocno 11cm
Duzina gornjeg dela (gde je lampa 11,5cm
Precnik staklenog dela 7cm

CENE SVIH NASIH PREDMETA SU SNIZENE ZBOG SELIDBE!

Pogledajte i sve ostale nase oglase Originalnih antikviteta,
Starog porcelana,
Starih Posrebrenih i srebrnih predmeta,
Starog nakita i satova,
Predmete za moderne enterijere,
Slike starih i novijih slikara,  
Sigurno cete naci nesto sto Vam se dopada ili Vas interesuje,
Svi nasi predmeti i Umetnicke slike su iz Privatne kolekcije.
  
  
 


      

ID Oglasa: #128707418
Informacije

VAŽNA INFORMACIJA:
Postovanji kupci,
Predmete saljemo iskljucivo posle potvrde o uplati na racun, na adresu koju nam dostavite, ili mozete licno preuzeti u Beogradu,

Ne saljemo vise pouzecem jer smo imali neprijatne saradnje sa clanovima koji nisu podigli pakete, koji su nam se vratili posle 20 dana tako da smo morali da platimo 2 postarine i lezarinu.

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.