slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 15

Antikv. Srebrni Veći stari privezak ceo sa Markizetima, Izuz

9.500 dinFiksno

Beograd
340
5
danas
Odgovara na 84% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Obrad
Član od 04.08.2017.

Antikvarni Veliki Srebrni privezak u obliku zmije, ceo od Markizeta, Savrsen, Prelep!

Glamurozan i Raskosan,

Izuzetan komad!

Dimenzije:
Visina cm,
Sirina cm.

 

MARKIZET je jedan od najlepših i najneobičnijih minerala. Nemoguće je skrenuti pogled sa njega. Jedinstvena penušava i očaravajuća igra boja koja želi da mu se divi zauvek.

Kod nekih naroda ovaj kristal je cenjen više od dijamanata, i to nije samo lepota, već i jedinstvena svojstva koja poseduje.

 

Markazet je železni sulfid koji pod uticajem spoljnih vremenskih prilika daje kristale u obliku DIJAMANATA. Sastav nekih uzoraka uključuje nečistoće poput arsena, bakra i bizmuta.

Ako se mineral zagreva, tada pocinje da ispusta sumpornu paru - zbog ovog svojstva nazvan je "markazit", što na arapskom znači "sumporni kamen".

 

Takođe, ovaj kamen se često naziva "KAP SREBRNA", jer emituje metalni sjaj, ali istovremeno nema ni kap srebra u svom sastavu.

Markiset je masivni neprozirni kristal koji svetluca nijansama sive, ružičaste i crvene boje. Bez obzira na raspon boja kristala, na njemu se mora nalaziti metalni sjaj na površini i nalazi se raznobojni premaz, nastao usled oksidacije stene. Markazet je nemoguće zameniti sa drugim mineralima, jer ima samo svoju izvornu boju.

 

Nema podataka o mestu gde je prvi put otkriven markizetni kamen, ali njegova glavna ležišta su SAD, Nemačka, Velika Britanija, Češka i Francuska.

U početku su ga zvali blistavi pirit, a ovaj se mineral često mešao s već poznatim piritima. Godine 1845. Wilhelm Heidinger, koji je bio austrijski istraživač, predstavio je svetu dokaz da su markazet i pirit (mineral u obliku kristala), različiti kristali.

 

Danas se piriti miniraju ne samo u gore navedenim zemljama, već i u Boliviji, Africi, Austriji i na Uralu. Zanimljivo je da boja kamena u velikoj meri zavisi od teritorije na kojoj leži. Na primer, ružičasti markazet uglavnom se nalazi u SAD-u i Kanadi, crveni - u Africi.

U Rusiji se vade retki uzorci zelenog, sivog i zlata koji se obično kupuju za privatne kolekcije.

 

Pogledajte i sve ostale nase oglase Originalnih antikviteta,
Starog porcelana,
Starih Posrebrenih i srebrnih predmeta,
Starog nakita i satova,
Predmete za moderne enterijere,
Slike starih i novijih slikara,  
Sigurno cete naci nesto sto Vam se dopada ili Vas interesuje,
Svi nasi predmeti i Umetnicke slike su iz Privatne kolekcije.  

ID Oglasa: #138667959
Informacije

VAŽNA INFORMACIJA:
Postovanji kupci,
Predmete saljemo iskljucivo posle potvrde o uplati na racun, na adresu koju nam dostavite, ili mozete licno preuzeti u Beogradu,

Ne saljemo vise pouzecem jer smo imali neprijatne saradnje sa clanovima koji nisu podigli pakete, koji su nam se vratili posle 20 dana tako da smo morali da platimo 2 postarine i lezarinu.

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.