slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 14

SECESIJA, Srebrni Veći privezak-medaljon za fotografije

11.500 dinFiksno

Beograd
335
9
pre 13 dana
Odgovara na 89% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Obrad
Član od 04.08.2017.

SECESIJA,

 

Prelep jako star Veci Srebrni privezak-medaljon za fotografije,

 

Medaljon je izgraviran sa obe strane,

 

Divan komad jako starog nakita, veoma redak u ovoj velicini i Juvelirskom radu!

 

Takodje je i alka izgravirana.

 

Dimenzije:

Visina sa alkom 4cm

Sirina 3,2cm

 

SECESIJA međunarodni je umetnički stil u likovnoj umetnosti, arhitekturi, primenjenoj (posebno dekorativnoj) i drugim umetnostima, koji obuhvata razdoblje od 1890. do 1910. godine. Kao reakcija na akademsku umetnost iz 19. veka, inspirisan je prirodnim oblicima i strukturama — ne samo kod cvetova i biljaka i sl. nego svim zakrivljenim linijama (krivuljama). Poslednji je umetnički univerzalni pravac koji je uspeo da unese sopstveni umetnički pečat u sve oblasti modernog života, ne samo u Evropi (i Americi) gde se prvo javio (Nansi) nego u celom svetu.

 

Secesija se smatra „ sveukupnim” umetničkim stilom (gezamtkunstverk), koji obuhvata arhitekturu, grafičku umetnost, dizajn interijera i većinu dekorativnih umetnosti uključujući izradu/obradu nakita, nameštaja, tekstila, srebra i sl. materijala, te lampi; takođe je bitno pomenuti i bozar. Prema filozofiji stila, umetnost bi trebalo da bude način života. Većina dobrostojećih Evropljana je imala mogućnost da živi u kućama nadahnutim ar nuvoom, sa ar nuvo nameštajem, srebrnarijom, tekstilima, keramikom uključujući posuđe, nakit, tabakere. . . Umetnici su imali želju da kombinuju bozar i primenjenu umetnost, čak i pri izradi utilitarističkih predmeta.
Iako je secesiju do 20. veka zamenio modernizam (moderna), kao novi način izražavanja novog i inovativnog u odnosu na tradiciju, i dan-danas se smatra važnim prelaznim periodom između eklektičnih istorijskih stilova buđenja iz 19. veka i modernizma.


CENE SVIH NASIH PREDMETA SU SNIZENE ZBOG SELIDBE!
Pogledajte i sve ostale nase oglase originalnih antikviteta, slike starih i novijih slikara,  
Sigurno cete naci nesto sto Vam se dopada ili Vas interesuje,
Svi nasi predmeti i Umetnicke slike su iz Privatne kolekcije.  

  

ID Oglasa: #108679618
Informacije

VAŽNA INFORMACIJA:
Postovanji kupci,
Predmete saljemo iskljucivo posle potvrde o uplati na racun, na adresu koju nam dostavite, ili mozete licno preuzeti u Beogradu,

Ne saljemo vise pouzecem jer smo imali neprijatne saradnje sa clanovima koji nisu podigli pakete, koji su nam se vratili posle 20 dana tako da smo morali da platimo 2 postarine i lezarinu.

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.