slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 15

LOMONOSOV Imperial Porcelain, Stara Rusija, Savrsen, Nekori

180 €Fiksno

Beograd
1.580
15
pre 13 dana
Odgovara na 89% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Obrad
Član od 04.08.2017.

LOMONOSOV,
Imperijal porcelan.

Izuzetan set-kolekcija Vrhunskog ruskog "Carskog porcelana", izrađenog od najkvalitetnijih materijala i dekorisanog rukom od pravog zlata.  


Poznat je po izuzetnom kvalitetu zahvaljujući porcelanskoj pasti koja je napravljena od najkvalitetnijih sastojaka. Ova porcelanska pasta je čuvana u podrumima 10 godina pre upotrebe u proizvodnji. Proizvodi su izrađeni od tvrdog i mekog porcelana, kao i delikatnog "bone" porcelana koji se izdvaja po belini, lakoći i gotovo prozirnoj formi kada se postavi naspram svetlosti. Ovaj fini porcelan sličan je po karakteristikama čuvenom antičkom porcelanu iz Kine.

"Imperial Porcelain" danas se svrstava među najznačajnije svetske proizvođače porcelana, kako u istorijskom tako i umetničkom pogledu, a njeni proizvodi se tretiraju kao "rusko kulturno blago" i "svojevrsno umetničko blago zemlje". Brojni predmeti ovog renomiranog ruskog proizvođača imaju izuzetnu umetničku vrednost i svrstavaju se među remek dela od porcelana. Izložena su u nekim od najznačajnijih muzeja na svetu kao deo međunarodnog blaga dekorativne i primenjene umetnosti, a neretko se nađu u rukama kolekcionara koji se za njih nadmeću u prestižnim aukcijskim kućama Soterbi i Kristi.

Uzbudljiv put ovog prefinjenog ruskog porcelana od carskih trpeza do modernih domova započeo je 1744. godine, kada je po naređenju carice Elizabete, ćerke Petra Velikog, osnovana "Fabrika carskog porcelana" – "Imperial Porcelain Manufactory" u Sankt Peterburgu. To je bio prvi proizvođač porcelana u Rusiji i treći u celoj Evropi, a njegovi proizvodi bili su namenjeni isključivo za carsku porodicu i dvor. Tokom 275 postojanja fabrike, njena sudbina neraskidivo je bila vezana za istoriju Rusije, od zlatnog doba finog ruskog porcelana tokom vladavine Katarine Velike, preko perioda neoklasicizma, perioda uspona i padova tokom vladavine Romanovih, da bi do početka 20. veka postala jedna od vodećih fabrika porcelana u Evropi. Tokom Sovjetskog perioda, fabrika ponela ime pod kojim je bila poznata sve do 2005. godine – Fabrika porcelana Lomonosov, koja je iznedrila porcelan propagandnog i avangardnog dizajna.


Set se sastoji od čajnika, bokala i cukjere.

Dimenzije:
Čajnik: Visina 19cm, Precnik 18cm
Bokal: Visina 85, Precnik 12cm
Cukjera: Visina 11, Precnik 15cm

CENE SVIH NASIH PREDMETA SU SNIZENE ZBOG SELIDBE!

Pogledajte i sve ostale nase oglase Originalnih antikviteta,
Starog porcelana,
Starih Posrebrenih i srebrnih predmeta,
Starog nakita i satova,
Predmete za moderne enterijere,
Slike starih i novijih slikara,  
Sigurno cete naci nesto sto Vam se dopada ili Vas interesuje,
Svi nasi predmeti i Umetnicke slike su iz Privatne kolekcije.  

ID Oglasa: #129567498
Informacije

VAŽNA INFORMACIJA:
Postovanji kupci,
Predmete saljemo iskljucivo posle potvrde o uplati na racun, na adresu koju nam dostavite, ili mozete licno preuzeti u Beogradu,

Ne saljemo vise pouzecem jer smo imali neprijatne saradnje sa clanovima koji nisu podigli pakete, koji su nam se vratili posle 20 dana tako da smo morali da platimo 2 postarine i lezarinu.

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.