slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

JOZEF HAJDN austrijski kompozitor bronzana medalja

2.900 dinFiksno

Valjevo
359
3
pre 12 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
De Lipac
Član od 12.02.2017.
kp izlog
Medalja napravljena u čast Jozef Hajdna.  Prečnik oko 40mm, a  težina oko 110 gr. Materijal bronza, u zaštitnoj kutiji. Cena je vrlo povoljna. Slični komadi na najpoznatijem aukcijskom sajtu se prodaju za dvostruko i više novca.  

Franc Jozef Hajdn je bio austrijski kompozitor i dirigent. Hajdn je najznačajniji predstavnik epohe klasicizma. Njegov najplodniji stvaralački period bio je za vreme službe na dvoru mađarskog grofa Esterhazija, kod koga je radio kao dvorski kompozitor i dirigent dvorskog orkestra. Mocartov prijatelj i učitelj mnogih muzičara svoga doba stekao je za života veliku popularnost i poštovanje koji su nakon smrti izbledeli, da bi ga 20. veka ponovo otkrilo kao vrelo nepresušne muzičke dobrote. Njegove 104 simfonije, 24 klavirska koncerta, 5 koncerata za violončelo, mnoštvo komornih kompozicija za različite instrumente i ansamble, tridesetak opera,  oratorijuma,  mise,  kantate — sve to čini jedan od najbogatijih opusa u istoriji komponovanja uopšte. Težište njegova stvaranja je na instrumentalnoj muzici, a posebno je razvio klavirsku sonatu, gudački kvartet i simfoniju. U operi daje veću važnost karakterizaciji likova. Najstariji je od trojice majstora bečke klasike.
Pogledajte fotografije - prodaje se upravo predmet koji je fotografisan. Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu.  
Molim pogledajte i https: //www. kupujemprodajem. com/FRANZ-SCHUBERT-austrijski-kompozitor-bronzana-medalja-61852546-oglas. htm? filter_id=

Kz13 5093

ID Oglasa: #86023960
Informacije

Uštedite kupujući više predmeta. Šaljemo sve u objedinjenom paketu – plaća se samo jedna dostava.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.