slika
slika
slika
slika
1 od 4

Vintage Leifheit Slany Design Nemačka otvarač za flaše BB097

2.590 din

Valjevo
51
1
pre 14 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
De Lipac
Član od 12.02.2017.
kp izlog

Vintage iz 1980-ih, made in Germany.

Postmoderna.

Materijali: Metal, Plastika

 

Redak otvarač koji se teško nalazi.  Dizajnirao ga je čuveni nemački dizajner Hans Slany.

 

Leifheit otvarač za flaše sa velikim i udobnim rukohvatom bež boje.

Dizajnerski komad meri približno: 17,5 cm

 

Napravljen da traje doživotno, ovaj priručnik otvarač ima oznaku "LEIFHEIT" na prednjoj strani i Slany Design "Made in Germany” na donjoj.

 

Hans Erich Slany (1926 – 2013) je bio nemački dizajner, prvi industrijski dizajner koji je dizajnirao plastična kućišta za električne alate (Bosch). Smatra se ikonom dizajna u Nemačkoj. Osnovao je TEAMS Design GmbH, bio je profesor industrijskog dizajna više od 20 godina i pomogao u osnivanju Verband Deutscher Industrie Designer.   U Daimleru, radio je na prepoznatljivom Mercedes-Benzu 300SL sa krilom galeba. Takođe je sarađivao sa Hajnrihom Lofelhartom na Ikonette kompaktnoj kameri za Zeiss-Ikon.   Najznačajnije nagrade i priznanja: 1973-78 grade "Gute Form" poznate i kao Njemačka nagrada za dizajn; 1985. Počasni doktor Berlinskog univerziteta umetnosti; 1986. Postao je akademski direktor i profesor na programu industrijskog dizajna Državne akademije za umetnost i dizajn u Štutgartu. 1990. Nagrada za dizajnerski tim godine od strane Design Zentrum Nordrhein Vestfalen u Esenu takođe poznata kao Red Dot Design Avard; 1996 TEAMS / SLANY Design je rangiran kao najbolja dizajnerska firma u Nemačkoj od strane Design Zentrum Nordrhein Vestfalen (Red Dot Design Avard) i drugo mesto u svetu; 1996. Dobitnik najvišeg ordena u Nemačkoj, Bundesverdienstkreuz za doživotnu službu…

 

Hvala na poseti.

 

KP98z

ID Oglasa: #160420702
Informacije

Uštedite kupujući više predmeta. Šaljemo sve u objedinjenom paketu – plaća se samo jedna dostava.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.