slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 6

WMF svećnjak

190 €Fiksno

Novi Sad
302
3
pre 13 dana
Lazar
Član od 05.01.2012.
Svi oglasi
Visina: 27,5 cm

Prečnik postolja: 14,5 cm

Materijal: metal sa debelim posrebrenjem (nije punjeno gipsom)

Period: 1890. - 1910. godina

Stil: Secesija, Art nuovo, Jugendstil 

Proizvođač: WMF (Wü rttembergische Metallwaren Fabrik) (na slici broj 5 se vidi oznaka)

Poreklo: Nemačka

WMF je skraćenica za Württembergische Metallwaren Fabrik.  To je nemačka fabrika za izradu dekorativnih i upotrebnih predmeta od metala. Prvobitna fabrika osnovana je 1853. u gradu Gaizlinger, u nemačkoj regiji Virtemberg. Kada joj je 1880. pripojeno još nekoliko lokalnih firmi ona uzima ime WMF pod kojim ostaje aktivna do danas.       

Manufaktura koja je svoju aktivnost započela sa svega 16 radnika, do 1914. zapošljavala je oko 6000 radnika, i imala je svoje fabrike u Nemačkoj, Poljskoj i Austriji, a radnje širom Evrope, uključujući London, Pariz, Hamburg i Berlin.

Nemačka regija Virtemberg ima dugu tradiciju u izradi dragocenih predmeta od metala koja datira još iz 15. veka, i kao takva imala je brojne generacije veštih zanatlija, koji su na prelazu iz 19. u 20. vek, doprineli da WMF postane jedna od vodećih evropskih kompanija za izradu najrazličitijih dekorativnih i upotrebnih predmeta od metala, kao što su svećnjaci, frutijere, karafe, vaze, tacne za vizit karte, ramovi za slike, ogledala, escejg i mnogi drugi.  

Iako je firma WMF stekla svetsku popularnost zahvaljujući predmetima u stilu art nuovo prikazanim na velikoj Internacionalnoj izložbi u Parizu 1900. ona je proizvodila i predmete tradicionalnog izgleda u istorijskim stilovima, poput rokokoa, neoklasicizma i gotike, za kojima je uvek postojala potražnja, posebno između 1880. i 1900.   

Najviše mi odgovara lično preuzimanje kod mene na adresi ili negde u centru Novog Sada, kako biste mogli da se uverite u kvalitet robe koju nudim. Članovima sa pozitivnim ocenama (preko 10 pozitivnih) robu šaljem pouzećem, preko Post expresa. Članovima sa negativnim ocenama i neocenjenima robu šaljem posle uplate na račun. Ako robu šaljem kurirskom službom pakujem je u sunđer i stiropor, maksimalno zaštićeno. Sve troškove dostave kurirskoj službi plaća kupac.    
Ne odgovaram za eventualna oštećenja nastala prilikom transporta.  

Pogledajte i ostale moje objave klikom na ikonu "svi oglasi".
ID Oglasa: #145131465
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.