slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 15

Okrugla Bolo Western Kravata

1.490 din

Beograd | Novi Bg.
Novo
Dostupno odmah
33
4
pre 12 dana
Odgovara na 97% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Vlada
Član od 11.11.2014.
Svi oglasi

Originalnost i ekstravagancija ovog dodatka uvek privlače pažnju ljudi. U slučaju uspešne kombinacije sa stilom odeće, vlasnik Bolo će uvek biti popularan na bilo kojoj zabavi.

Bolo je najbolje upariti sa ležernim košuljama i farmerkama. Možete izabrati bilo koju košulju - može biti uobičajen karirani model ili sa nekim drugim uzorkom. Kao modni dodatak za letnju nezvaničnu garderobu, daje vlasniku osebujnu eleganciju, šik i stilski izgled.

Kardigan ili džemper biće prikladni u ovom setu - takav tandem će dati muškarcu moderan sjaj.

Uprkos činjenici da se izvorno bolo kravata smatra isključivo muškim predmetom garderobe, žene je često koriste. Razlog takve popularnosti proizvoda je njegova svestranost.

Postoje dve glavne verzije porekla ove Bolo Western kravate. Jedan od njih zasniva se na usvajanju ovog ukrasa od strane američkih kauboja od domorodačkih Navaho Indijanaca. Veruje se da su autohtoni stanovnici ovih mesta oko vrata nosili amajlije koje su ih, kako su ih verovali, štitile od opasnosti i nedaća. Amajlija je izgledala kao obična vrpca, ukrašena lovačkim trofejima u obliku perja ptica, kostiju i očnjaka divljih životinja.

Lokalni kauboji su se svideli ovom dodatku, pa su učinili moderno nošenje ukrašenog užeta oko vrata. Štaviše, otišli ​​su malo dalje - na šešire su namestili slične ukrase, stežući ih ispod same brade.

Druga verzija više liči na bajku. U Teksasu, svaki zločinac osuđen na vešanje, prema zakonu, trebao je biti pomilovan ukoliko nije umro prvi put.

Postoje legende da su jednog dana dželati nameravali da obese mladog prevaranta, ali je konopacu pukao, a vlasti nisu imale izbora nego da zvanično pomiluju (ne)srećnog čoveka. Da bi se uvek sećao svog spasenja, okačio je komad tog užeta oko vrata. Nakon incidenta, ovaj srećnik počeo je uživati u ogromnoj popularnosti među pripadnicima muškog pola, pa su mnogi lokalni kauboji odlučili ugledati se na njega i dopuniti svoj dodatak garderobi tako neobičnim detaljem.

Nekada popularan, dugo je bio zabranjen, ali je danas ponovo postao jedan od komponenti stilskog imidža savremenog muškarca, jer takvu stvar možete pronaći samo u ekskluzivnim buticima. Ovaj stilski komad izgleda kao konopac vezan ukrasnim brošem ili čvorom.

Prema zvanicnoj verziji, sve je mnogo jedinstvenije. Elegantnu Bolo kravatu izumeo je zlatar iz države Arizona Viktor Kedastraf, krajem četrdesetih godina prošlog veka, patentirao je jednostavan pribor - kožnu vrpcu, koja je pričvršćena pokretnom dekorativnom kopčom.

 

 

Kravata je iz dva dela, kozni pleteni kanap duzine 100cm, I privezak Indijanac dimenzije 5x4cm, sa zadnje strane se nalazi klizna ploca radi lakseg podesavanja.

ID Oglasa: #163021834
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.