slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 7

Mašinka Lukić / Obren Pjevović - Apolo 9 / Ja Sam Ja

3.900 din

Zrenjanin
Korišćeno
Dostupno odmah
22
0
pre 12 dana
Odgovara na 73% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Zoran
Član od 23.03.2017.
Svi oglasi

Ovo je biser, izbrušeni dijamant. Prvi put sam o ovoj singlici pročitao 2004 u CKM-u, gde je Daško podrobno objašnjavao šta je u stvari pravi srpski trash. Turbo-folk, 30 godina pre turbo-folka. Neverovatan omot! ! ! ! ! ! Ovakav omot ni ja (kreativan kao što jesam)  ne bih mogao boljeg da smislim. Ploča svira za 4 Vizuelno je 4- Omot 4 (ojačan) Najveća mana je izbledeo label. Da je on ok, ovo bi svakako bilo preko 50e. Moram napisati i tekst koji Mašinka peva u opisu, ovo je neverovatno. Predivno, ludilo mozga. Svi ex-Yu rokeri, naspram ovog remek-dela,    liče na mamine dečkiće koji plaču da im  mama da 100 din za sladoled.

 

 

Beograd Disk – EBK - 0053 Format: Vinyl,  7", EP,  Split Country: Yugoslavia Released: 1968 Genre: Folk, World, &Country Style: Folk Tracklist A1 Mašinka Lukić– Apolo 9 2:56 A2 Mašinka Lukić– Ja Sam Mlada I Zelena 2:44 B1 Obren Pjevović– Ja Sam Ja 2:04 B2 Obren Pjevović– Savremena Žena 3:02

 

Spavam, jadna, u drveni krevet
a moj Mile u Apolo devet
momci nam se veru na Veneru
devojke im kiselicu beru


Suve sljive i planete
a na Zemlji place dete
trazi hleba i salate
gladno dete, brate


Kazi, Mile, vasionski brate
na Mesecu ima li salate
il' salate, il prsute stare
il' su tamo sve gole pustare

Napredno sam i ja dete
zelim s' tobom na planete
na Zemlji nas djavo vreba
sve zbog dzaboleba

Ko li nasu zemlju spijunira
iz letecih necijih tanjira
da l' su oni od Apola veci
il' su mozda neki ljudi treci

Navalila buka, jeka
dvadesetog naseg veka
iz ove se nase koze
nikuda ne moze

 

ID Oglasa: #166162199
Informacije

Minimalna cena za naručene predmete je 500 din. Ploče isključivo šaljem postekspresom, kupac plaća poštarinu. Ne šaljem u inostranstvo, jedino preko posrednika u Srbiji. Eventualna rezervacija važi 5 dana. Postoji i opcija uplate na moj račun, tada je poštarina znatno niža. Za više kupljenih predmeta odobravam popust.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.