slika
slika
1 od 2

Najbolje čišćenje gramofonskih LP ploča vakuum mašinom

170 din

Beograd
Kao novo - nekorišćeno
780
45
pre 26 dana
Dušan
Član od 29.08.2023.
Svi oglasi

Čišćenje gramofonskih LP ploča se vrši na vrhunskoj Pro-Ject VC-S3 vakuum mašini, sa jednim od najboljih sredstava koje se koristi specijalno za taj vid čišćenja, a to je L'Art Du Son Vinyl Record Cleaning Fluid. Ono što je veoma važno je da sredstvo za čišćenje u svom sastavu nema alkohola, ne sadrži  rastvarače i ekološki je prihvatljivo (jer je u velikoj meri biorazgradivo). Njegovim korišćenjem postiže se izuzetno visoko poboljšanje kvaliteta zvuka. Navedeno sredstvo za čišćenje preporuka je mnogih ljubitelja gramofonskih ploča.

 

Postupak čišćenja se vrši u skladu sa preporukom proizvodjača navedenog sredstva, što znači da se nakon nanošenja čeka nekoliko minuta da sredstvo razgradi svu prljavštinu i tek onda se ona uklanja vakuum mašinom. Posebno treba naglasiti i formulu kojом L´ Art du Son smanjuje i izjednačava elektrostatička naelektrisanja u brazdi što dovodi do homogenog električnog polja. Nizak elektrostatički profil je poželjniji da bi se pravilno pratio zapis na gramofonskoj ploči. Rezultat  niskog elektrostatičkog profila površine ploče uz odličnu sposobnost čišćenja objašnjava prednost L´ Art du Son u odnosu na druga sredstva. Još jedna korist je i manje privlačenje čestica prašine/prljavštine na tako očišćenim pločama.

 

Sam uredjaj - vakuum mašina Pro-Ject VC-S3 je sjajno koncipiran i omogućava postizanje izuzetnih rezultata, s obzirom na tehnička rešenja koja omogućavaju vrhunsko čišćenje.

 

Čišćenjem gramofonskih ploča na ovaj način otklanjate otprilike 70% onog „ krckanja“ koje ne dolazi od izgrebanosti, nego od prljavštine (izgrebana ploča je nesto drugo i tu nema pomoći). Mnogi pravi poznavaoci LP ploča tvrde da potpuno novu ploču (neotpakovanu) kada je prvi put izvadite iz celofana, trebate da „ propustite kroz mašinu“ , jer zbog livenja na presi ostaju mikronske prljavstine u brazdama. Zato se mnogi i čude kad kupe potpuno novu ploču i puste je prvi put, a ona "krcka".  

 

Sama usluga čišćenje košta 170,00 dinara po jednoj LP ploči i tako očišćena ploča se ubacuje isključivo u nov omot, a to je onda još dodatnih 20,00 dinara.

To znači da je onda ukupno 190,00 dinara sa novim omotom.

 

Moguće je i da vi meni dostavite vaše NOVE unutrašnje omote u koje ću ploče ubaciti posle čišćenja (ne morate da kupujete od mene ako nećete ili vam je skupo).

U svakom slučaju posle čišćenja LP ploča se ubacuje isključivo u nov omot. Druge opcije ne prihvatam.

 

Moguće je očistiti i jako prljave LP ploče, s tim da je za njihovo čišćenje potrebno ponavljanje postupka bar dva puta (to nije čest slučaj, ali se ipak dešava i to je potrebno naglasiti kada se budete javljali).  

 


Postoje 2 cenovna ranga za čišćenje LP ploča:


PRV
I - 170,00 dinara po LP-iju (standardna uprljanost - najčešći slučaj)
DRUG
I - 270,00 dinara po LP-iju (jako prljave ploče - mnogo redji slučaj)

 

Ukoliko me pozovete, a ja ne odgovorim, pozvaću na broj sa koga ste zvali čim budem u prilici. Takodje me možete kontaktirati putem sms-a ili Viber-a.

 

Dušan

Tel: 065/3236-001

ID Oglasa: #156183785
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.