slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 14

USB kabel od VBS monokristalnog bakra, uz duzinu po zelji

125 €

Veternik
Korišćeno
Dostupno odmah
3.963
37
pre 6 dana
Dražen online
Član od 25.12.2013.
Svi oglasi

Izradjujem USB kabel od “ VBS Audio”  monokristalne bakarne zice.  Uz duzinu po zelji.

 

Ponuda je aktuelna dok ne potrosim zalihu zice koju posedujem (stanje zice na slici 4).

 

Konstrukcija i izbor materijala su proizvod potrage za vrhunskim USB kabelom, za licne potrebe. U razvojnim fazama ovog kabela radjeno je poredjenje i sa popularnim fabrickim USB kablovima, medju kojima su i WireWorld Platinum, FTA Callisto, Marohei MaduroS, Intona Premium, Cardas Clear, XLO UltraPlus… Kabel koji nudim na prodaju je zvucno mnogo bolji od svih pomenutih.   

 

U zvucnom smislu, sa ovim mojim USB kabelom dugorocno resavate poziciju izmedju izvora (strimer, racunar) i DAC-a.  Narocito sto je pre kupovine moguce izabrati najbolje zvucecu varijantu u vasem sistemu.

 

Naime, kabel koji izradjujem je trostruko sirmovan po JSSG (JohnSwensonShieldGround) principu. Na probnom primerku (namenjenom slusanju pre kupovine) sam omogucio eksterno povezivanje sirmova (preko spojnice) u raznim kombinacijama, gde svaka kombinacija donosi odredjene zvucne specificnosti (isti princip imate i kod Lush2 usb kabla). Vise ili manje basa, visoki mirniji ili izrazeniji, srednji istaknuti ili povuceni. . . Sa kombinacijama povezivanja sirmova moguce je postici razne zvucne varijacije.

 

Vase je da poslusate PROBNI kabel u Vasem sistemu, isprobate varijante povezivanja sirmova, i izaberete onu kombinaciju koja vam se najvise svidi.  Potom u toj izabranoj varijanti izradjujem kabel, sa “360 degrees” principom unutrasnjeg povezivanja sirmova.

 

_____________

 

Inace, kabel je izradjen precizno i pedantno, uz vrhunski izbor materijala.

 

Pocev od data vodova (solid-core "VBS Audio" monokristalna bakarna zica), preko sirovog pamuka u dielektricima, vrhunskih bakarnih pletenica i folija, anti-vibracionog tretmana vodova, pa do A-B konektora sa pinovima od telurijum-bakra i pozlatom (slika 3), i lemljenja sa Cardas quad eutectic kalajem.

 

Na slici 2 imate presek kabla po slojevima.

 

Na slikama od 5 do 11, imate neke od uradjenih primeraka.

 

_____________

 

CENA:

 

25 evra – svakih 10 cm kabla

25 evra – terminacija i set A-B konektora (sa pinovima od telurijum-bakra i pozlatom)

 

 

Recimo, ako zelite kabel duzine 40 cm, racunajte:

 

4 x 25 evra kabel + 25 evra terminacija i set konektora = 125 evra

 

 

Ako zelite USB kabel sa spoljasnjim prevezivanjem sirmova preko spojnica (kao na probnom primerku), cena je dodatnih 25 evra.

 

_____________

 

DODATAK 1:  Izradjujem (u duzini po zelji) i SPDIF / AES/EBU (slike 11 i 12) kablove od istog VBS monokristalnog bakra, izuzetnih zvucnih karakteristika. Moguca proba pre kupovine.

 

CENA za S/PDIF je 20 evra (za 10cm kabela), plus 98 evra terminacija WBT0110Cu konektorima (sa 75-omskom karakteristicnom impedansom, namenjeni prenosu upravo ovakvog digitalnog signala).

 

CENA za AES/EBU je 25 evra (za 10cm kabela), plus 37 evra terminacija Neutrik NC3XX-B konektorima.

 

_____________

 

DODATAK 2 (slika 13): U ponudi je i kabel za vezu externih HD-a sa strimerom ili racunarom. Konektori su micro USB-B i USB-A 3.0. Data vodovi su od "VBS Audio" monokristalne zice u pamuku, uz zastitu najkvalitetnijim pletenicama i bakarnim folijama, sto je kod ovog tipa usb-a posebno vazno (uz unapredjenu geometriju i konstrukciju 9 vodova).

 

CENA:

 

30 evra - svakih 10cm kabla (efektivno, bez duzine konektora)

30 evra - set konektora i terminacija

 

_____________

 

Inace, za one koji jos uvek ne znaju, “ VBS Audio” iz Sevojna je manufaktura ciji je tvorac i pokretac A. S. , i ciji proizvodi za osnovu koriste vrhunski monokristalni bakar iz sopstvene proizvodnje.

 

Pored zice (i kablova svih vrsta), "VBS Audio" nudi i monokristalne shuko i IEC pinove, RCA konektore, zvucnicke terminale, zvucnicke viljuske, sasijske IEC uticnice…

 

Naravno, kao sto to obicno biva, sve je nastalo iz cistog A. entuzijazma, a na temeljima velikog znanja iz oblasti metalurgije, uz ljubav prema muzici i audiu.

 

Ono sto "VBS Audio" izdvaja od svega slicnog (u najsirim okvirima), jeste proizvodnja jedinstvenog monokristalnog bakra vrhunskih osobina, cija se struktura (po jedinici duzine) odlikuje znatno manjim brojem kristalnih zrna, u odnosu na strukturu monokristalnog bakra dobijenog Ohno metodom (OCC). Samim tim, to za posledicu ima znatno manji broj “ granica” izmedju kristalnih zrna, sto je osnovni preduslov za vrhunsku provodljivost (i vrhunski zvuk hifi sistema).

 

Zbog svojih osobina i jedinstvene strukture, primenom "VBS Audio" proizvoda u hifi-ju dobijate jedan izuzetno visok nivo kvaliteta reprodukcije (narocito u odnosu na ulozeno), kakav nije moguce postici sa OCC bakrom, drugim “ derivatima” bakra, cistim srebrom, ili sa vecinom skupih fabrickih proizvoda zasnovanih na inferiornim legurama bakra i zlatnim/rodijumskim premazima.

 

_____________

 

Za sve dodatne informacije, stojim na raspolaganju PRE SVEGA preko KP poruka, ali i na gore navedeni broj telefona.

ID Oglasa: #146146018
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.