slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 10

Philips 484, upgraded!

140 €

Beograd | Čukarica
Korišćeno
Dostupno odmah
55
3
pre 13 dana
Odgovara na 93% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Audio Thinker online
Član od 19.03.2009.
Svi oglasi

Jako je lep osećaj, kada dođete u posed nečega, što vas je kao mladog fasciniralo. Moj rođak, koji je imao HiFi uređaje, jos tih davnih 70-ih, imao je ove kutije. Često sam slušao muziku kod njega i taj slatki zvuk mi je ostao negde u sećanju. Puno godina kasnije, eto prilike da ih probam i u startu se razočaram.

 

Druga su vremena i druga se muzika sluša, a vremenom se ponešto i naučilo. Sada mi ove kutije, Philips 484, nisu bile nimalo impresivne. Rešio sam da pokušam, da iz njih izvučem maksimum.

 

Imao sam sreću da su svi drajveri originalni i da su u ispravnom, originalnom stanju, što je s obzirom na godine, prava retkost. Jedino su spoljašnja vešanja na basovima bila skroz trula i iscepana. To sam prvo uradio, zalepio sam nova vešanja.

 

Glavna zamerka kod ove kutije je što ima nekakav muljav ton, dosta basa, ali on nije definisan. Viši srednji opseg je solidan, ali i on se nesto neodređeno ponaša, a visoki su primetni u tragovima. Shvatio sam o čemu se radi, kada sam video da u kutijama kao da nema skretnice. Prisutna su bila samo dva kondenzatora, da odvoje sa donje strane srednjotonac i visokotonac. To je potpuno pogrešno rešenje i nije čudo što je dolazilo do zamućenja zvučne slike.

 

Uvidom u Philips-ov katalog komponenata, videlo se da se moraju napraviti ozbiljne skretnice, pa sam to i uradio. Skretnice su prvog reda, sa rezom na 750Hz i 6kHz, tako da je dat prostor srednjotoncu, da nosi najveci deo muzičkog materijala, jer on to zaslužuje. Korišćeni su kvalitetni kondenzatori, induktivnosti, sve je mereno i uparivano. Zamenio sam ožičenje, koje je bilo izvedeno sa prilično bednom žicom punog preseka. Originalno, iz kutija su izlazili kablovi sa DIN konektorima na kraju. Ti kablovi su tako malog preseka, da nema šta da traže na putu snažnog signala. Zato sam montirao kvalitetne terminale, pa se sada mogu koristiti bilo koji kablovi, po želji korisnika.

 

Divan je osećaj, da kada posle tolikog rada i neizvesnosti, poteku prvi taktovi muzike. . . Malo je reći da sam zadovoljan. U odnosu na prvobitan zvuk, ovo je raj. Sada je sve na svom mestu, svaki zvučnik radi onaj posao za šta je projektovan. Bas je i dalje voluminozan, prisutan, ali ima definiciju. Srednji tonovi su prezentni, fokusirani, prirodni i dinamični na udaraljkama. Visoki su se pročistili i pojavili su se u meri u kojoj nema napadnosti. Ono što je najvažnije pojavila se pozornica, kako po širini, tako i po dubini. Sada ovi zvučnici mogu da priušte sate i sate prijatnog slušanja muzičkog materijala.

 

Odlično se slažu sa pojačalom iz mojih oglasa Kenwood KA-300.

 

Philips 22AH484:

  • tweeter AD 0142
  • midrange AD 5062
  • bass AD 8063
  • nominal power 50W
  • max. power 100W
  • impedance 8 ohm
  • sensivity 90dB
  • dimensions 33x52x20.5

Posedujem i zaštitne mrežice koje nisam slikao. One su u dobrom stanju, jedino nedostaje logo na njima.

 

Mogu ih preporučiti sa Kenwood pojačalom iz mojih oglasa.

 

Otvoren sam za sva pitanja. Slušanje mozete zakazati.

 

 

ID Oglasa: #165994796
Informacije

Mozete pozvati, SMS, Whats App, Viber : 0646513155.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.