slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 9

Chip tuning - DPF OFF - EGR OFF - AdBlue OFF - NOX - KAT

Kontakt

Senta
Kao novo - nekorišćeno
2.511
39
pre 16 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Jovan
Član od 01.02.2013.
Svi oglasi
Stage1

Chip Tuning (Stage 1) je prvi nivo programiranja. Prilagođen je celokupni sistem upravljanja motorom vozila (osetljivost papučice gasa, paljenje, ubrizgavanje, obrtni moment, pritisak pojačanja, V-Max limiter, . . . ). Sve vrednosti parametara motora u ovom trenutku ostaju unutar sigurnosnih standarda koje je odredio proizvođač. Zaštitne funkcije Vašeg vozila ostaju aktivne, tako da motor i komponente motora ostaju gotovo jednako sigurni kao s originalnim softverom. Vozila i dalje mogu raditi na gorivo koje preporučuje proizvođač na Stage1. U većini slučajeva, Stage1 ne zahteva nikakvu hardversku prepravku na vozilu ili komponentama motora. Programiranje prvog nivoa vrlo je pouzdano, jer je prilagođeno na ispitnom stolu i opsežno testirano u dugotrajnom radu. Stage1 je optimalna mešavina poboljšanih performansi i ekonomičnosti.

DPF/ FAP OFF

DPF (Diesel Particulate Filter) Filter čestica dizela je deo izduvne grane na dizel vozilima namenjen kontroli zagađenja. Često dolazi do začepljenja DPF filtera u tom slučaju vozilo pokušava da uradi proces regeneracije koje često ne pomaže, pokušaji regeneracije povećavaju potrošnju i mogu dovesti do velikih i skupih kvarova na motoru. Sigurno i trajno rešenje je softverska deaktivacija DPF filtera.

EGR OFF

EGR (Exhaust Gas Recirculation) Ventili za recirkulaciju izduvnih gasova uvedeni su na tržište automobila kao način smanjenja emisije gasova. Proizvođači su stvorili način da se već izgoreli izduvni gasovi vrate preko usisne grane kako bi se ponovno sagoreli i na taj način smanjili emisije. To je u osnovi funkcija EGR ventila. Glavni problem ovog koncepta je što ti izduvni gasovi donose mnogo motornih ulja i dima, koji nakon nekog vremena blokiraju usisnu granu i dramatično smanjuju njegovu efikasnost. Softverska deaktivacija EGR ventila omogućava da sve vreme EGR ventil bude zatvoren, izbegavajući nakupljanje prljavštine u ususnoj grani i sve probleme povezane s tim.

AdBlue OFF

Sistem AdBlue-a služi kao unapređeni i bezbedniji sistem za regeneraciju DPF filtera. Sistem ubrizgava AdBlue aditiv koji sa sagorevanjem u DPF filteru obavlja čišćenje tj. regeneraciju DPF filtera. AdBlue sistem se vrlo brzo kvari I dolazi do toga da se vozilo vise ne pokreće. Popravka sistema je vrlo skupa I nema garancije da se ponovo neće pojaviti isti problem u kratkom vremenskom intervalu. Trajno I najisplatljivije rešenje je softerska deaktivacija AdBlue Sistema.

KAT OFF

Lambda/O2 senzor šalje informacije motornom računaru o smeši goriva kako bi se odredio najbolji odnos goriva i vazduha kako ne bi doslo do velike potrosnje ili do pregrevanja katalizatora. Često dolazi do kvara na senzorima, pa motorni računar nije u mogućnosti da odredi najbolji odnos goriva i vazduha. Kako bi izbegli velike i skupe kvarove rešenje je softverska deaktivacija Lambda/O2 senzora. U slučaju da se ugradi novi (sportski) izduv potrebno je uraditi KAT OFF.

Flaps OFF

Swirl flaps su klapne u usisnoj grani. Znajući da neki automobili imaju problem sa Flaps / Swirl i da su troskovi popravke visoki, što se najčešće viđa na nekim automobilima grupe VAG, nudimo softversku deaktivaciju klapne kako bi se izbegle skupe popravke na vozilu.

Start Stop OFF

Start Stop sistem svi znaju da ponekad start/stop može biti vrlo dosadan, jer svaki put kada se vozi automobil mora biti isključen kako bi se izbeglo da se automobil sam isključi. Nudimo softverku deaktivaciju Start Stop sistema na taj način Start Stop funkcija ostaje neaktivna tako da će se automobil celo vreme ponašati "normalno", a vozač se više ne treba brinuti kako bi onemogućio ovu funkciju.

V-Max OFF

V-Max / Graničnik brzine predstavlja maksimalnu brzinu koju vozilo moze da dostigne, ovaj graničnik moze da se ukloni ili po potrebi da se promeni bilo na gore ili na dole.

HOT Start Fix

Kao što znamo nakon nekog vremena korišćenja i odrađenih KM, neki automobili imaju problem s vrućim startom i motor tada više puta okreće nego što se pre okretao, da bi se auto upalio, problemi dolaze nakon ovoga u akumulatoru (to će puno brže isprazniti akumlator) i prouzrokovaće probleme sa starterom i svi povezani delovi će također biti pogođeni. Podešavanjem softvera ovaj problem možemo ukloniti da se u budućnosti ne poljavljuje, čime se vaš automobil štiti od novih problema.

BURBLES ( Pops &Bangs )

Naziv burbles/crackles (Pops &Bangs) je u stvari žargonski naziv za isključenje prekoračenog goriva, u osnovi podešavanjem kašnjenja FCO i nekim drugim modifikacijama, moguće je da vaš automobil zvuči drugačije, sportsk i agresivnije. Naravno, preporučujemo da ga koristite u automobilima opremljenim specijalnom izduvnom cevi.

POPCORN

To je isto što i BURBLES (Pops &Bangs) kod dizel motora ali sa drugim ciljem. POPCORN omogućava da kontroliše zvuk graničnika obrtaja, ako je želja da zvuči tvrdo i puca. Naravno, POPCORN se koristi u automobilima opremljenim specijalnom izduvnom cevi.
ID Oglasa: #69555522
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.