Bojan

Zaječar

Član od: 25.08.2012.

Korisnika ne možete oceniti:

  • ako ste se nedavno registrovali,
  • ako se iz Vaše konverzacije KP Porukama ne može utvrditi da je do kupoprodaje došlo,
  • ako ste ga već ocenili pre manje od 7 dana,
  • ako je konverzacija starija od 30 dana,
  • ako ste korisnika već ocenili iz iste konverzacije.

Kompjuteri | Desktop > Mrežni uređaji

Opis iz oglasa tačan: Ne

Komunikacija protekla dobro: Može bolje

Ispoštovan dogovor: Ne

Brzo smo postigli dogovor o poslu. Adapteri stigli, ja platio, priključio i jedan od 4 adaptera ne radi. Kada sam gospodinu to rekao, dobio sam snimak gde se "vidi" da su adapteri priključen u mrežne priključnice,3 na kompjutere a jedan nije, tj. samo priključen u mrežnu priključnicu. Na moje insistiranje i predlog da proveri rad neispravnog adaptera, dobio sam odgovor "ipak su se vukli po poštanskim kamionima i hladnim magacinima dobrih 24h toplo/hladno baš bez i malo perioda aklimatizacije". Ja sam kupio elektronsku opremu a ne prehrambenu lako kvarljivu robu. Rasprava je trajala skoro 45 dana a u poslednje 2 nedelje nema nikakvog odgovora. Gospodin nije ni jednog trenutka pokazao želju da mi, kao kupcu, izadje u susret i proveri moje tvrdnje već tvrdoglavo odbija i samu pomisao da je jedan adapter neispravan. Po zakonu o zaštiti potrošača, prodavac, pa čak i polovne robe, je dužan da prihvati čak i pravo kupca na odustajanje od kupovine, citiram: "Pravo potrošača na odustanak od ugovora Član 28 Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz čl. 34. i 35. ovog zakona (u daljem tekstu: odustanak od ugovora)"
Gospodin Boban ima u najmanju ruku slobodno tumačenje stanja ne obazirući se mnogo na činjenice. Kupcu sam prodao dLAN adaptere koje sam lično koristio i pre slanja napravio snimak koji potvrđuje ispravnost. I elektronska/tehnička roba je kvarljiva roba a ne samo hrana kao Boban navodi i kvar usred preznojavanja je itekako moguć 24.02 kada je kupac dobio adaptere. Dali je to razlog "kvara" ili je nešto drugo ne znam. Kupac njegove tvrdnje nije potvrdio ni jednom slikom/vide snimkom samo rečima pri tome menjajući konstatacije i o ostalim uređajima. Gospodin Boban pokazuje i nepoznavanje matematike jer od 24.02 do dana davanja ocene nije moglo proći 45 dana ni po jednom kalendaru. Zakon o zaštiti potrošača se ne primenjuje i ne odnosi se na kupoprodaju između fizičkih lica kao što je ovde slučaj tako da je pozivanje na isti u najblaže rečeno besmisleno. Da ne bude sada da i ja imam bujnu maštu sve ovo navedeno i još po nešto pogledajete na YouTube-u klip nosi ime "Kupac Boban Nis KP" ili na sledećem linku www.youtube.com/watch?v=XIQKShh_tXc
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.