slika
slika
1 od 2

Juniperus communis-Kleka

1.000 din

Borča
72
3
pre 9 dana
Odgovara na 92% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Relja
Član od 17.06.2013.
Svi oglasi

Kleka je jedno od najrasprostranjenijih drveća. Ona je nisko zimzeleno drvo, visine do 6 metara, često i velike širine do 4 metra. Jako je pogodna za orezivanje i za žive ograde. Plodovi kleke su sočne šišarke koje sazrevaju dve godine nakon cvetanja. Raste na svim tipovima zemljišta i voli dosta sunca.

Grci su je koristili pre nekoliko hiljada godina za dezinfikovanje prostorija paljenjem grančica, danas se u Srbiji pravi rakiija, a Englezi prave dzin. Kleka se dodaje i u bezalkoholna pića kao što je vodnjika. Koristi se i kao začin.


Za kleku kažu da je omiljeni narodni lek jer se upotrebljava za urinarne infekcije, stimuliše organe za varenje. Koriste je i osobe koje pate od manjka želudačne kiseline. Takođe je preporučuju onima koji pate od respiratornih infekcija, bronhitisa, astme.

Imamo još dosta zanimljivih biljaka. Šaljem postexpresom ili lično preuzimanje u Borči.

 

Imamo botaničku baštu sa skoro 2000 vrsta bilja koju možete naći na internetu(Dzungla u Borči)

ID Oglasa: #164301064
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.