slika
slika
1 od 2

Ljiljan lazni - hemerokallis

150 din

Kruševac
56
3
pre 13 dana
Odgovara na 94% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Vikado
Član od 09.08.2016.
Svi oglasi

Cvet lažnog ljiljana traje najduže 16 sati, ali biljka neprekidno izbacuje nove pupoljke pa je u punom cvatu od maja do kraja jula. Pošto dostiže priličnu visinu – i do metar i po – dobar je izbor za pozadinske delove dvorišta.
 To je otporan robusni žbunić mesnatog korena i dugačkih trakastih listova, koji se veoma lako uzgaja i brzo siri.

Kako se neguje hemerokalis
Hemerokalisu je potrebno bar 5-6 sati sunca dnevno. Zemlja bi trebalo da bude normalno vlažna, ali on se neće mnogo buniti i ako ga ne zalivate redovno.  
Ova biljka je vrlo otporna na hladnoću.
Iako se naziva lukovičastom biljkom, hemerokalis zapravo ima rizom – mesnato podzemno stablo.  Rizom hemerokalisa se u kontinentalnim regijama sadi početkom proleća: polaže se u zemlju na dubinu od tridesetak centimetara i na rastojanju od najmanje 20 cm. Ako se biljka sadi u saksiju, treba odabrati dublju posudu većeg prečnika jer se rizom vrlo brzo razvija.

 

Kupujete  biljku sa sllike 2. slika od prosle godine.

ID Oglasa: #163369174
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.