slika
slika
1 od 2

Photinia x fraseri Red Robin žbunasta fotinija 100 120 cm

2.200 din

Beograd | Palilula
409
4
pre 10 dana
Odgovara na 0% poruka.
ASC Garden
Član od 16.01.2012.
Svi oglasi
 Photinia x fraseri ‘Red Robin’ žbunasta fotinija 100/120 cm

U ponudi sadnice Photinia x fraseri ‘Red Robin’ žbunasta fotinija 100/120 cm u saksijama 10l.

Zimzeleni grm visine 2-3 metara, kožastih tamnozelenih listova. Mladi listovi su rozikasto-crveni, sjajni koji sa starošću prelaze u zelene sa beličastim pegama. Cveta u maju, cvetovi sitni, beli, skupljeni u cvast, jakog mirisa. Photinia x fraseri ‘Red Robin’ žbunasta fotinija 150-200 cm se prilagođava svim tipovima zemljišta, ali najbolje rezultate daje na svežim plodnim zemljištima. Raste umereno brzo, ali da biste dobili gustu živu ogradu ili impozantno drvo ipak će trebati vremena. Orezivanjem se podstiče grananje fotinije i formiranje guste žive ograde.   Zahteva svetle do zasenčene položaje, ukoliko je više u senci, boja obojenih listova neće biti tako intenzivna. Može se gajiti u velikim saksijama.

Photinia x fraseri ‘Red Robin’ žbunasta fotinija 100/120 cm

Zaštititni znak fotinije su novi, mladi izbojci rozikasto-crvene boje koji prave izuzetno atraktivan kontrast starim, zeleno-belim listovima. Listovi su jednostavni i ovalni, kožasti i sjajni. Fotinije su jednostavne za gajenje kako u živoj ogradi tako i u vidu samostalnih grmova, u bašti i žardinjerama. Vole osunčana do polusenovita mesta i kisela do neutralna, bogata i dobro drenirana vlažna žemljišta. Ukoliko su odgajane u saksijama, fotinije se mogu saditi u toku cele godine. Zimzeleni grm visine 2-3 metara, kožastih tamnozelenih listova. Mladi listovi su rozikasto-crveni, sjajni koji sa starošću prelaze u zelene sa beličastim pegama. Cveta u maju, cvetovi sitni, beli, skupljeni u cvast, jakog mirisa. Photinia x fraseri ‘Red Robin’ žbunasta fotinija 150-200 cm se prilagođava svim tipovima zemljišta, ali najbolje rezultate daje na svežim plodnim zemljištima. Raste umereno brzo, ali da biste dobili gustu živu ogradu ili impozantno drvo ipak će trebati vremena. Orezivanjem se podstiče grananje fotinije i formiranje guste žive ograde. Ukoliko se ne orezuje sadnica dobija pravilan ovalan oblik. Zahteva svetle do zasenčene položaje, ukoliko je više u senci, boja obojenih listova neće biti tako intenzivna. Primena  Photinia x fraseri ‘Red Robin’ žbunasta fotinija 150-200 cm je široka, od pojedinačnih oblika na travnjaku, grupacija, živih ograda do različitih topijarnih formi. Može se gajiti u velikim saksijama. Fotinije podnose orezivanje koje je poželjno redovno sprovoditi kada su u pitanju žive ograde i to s proleća. Fotinija x fraseri ‘Pink Marble’ se najčešće koristi u vidu atraktivne žive ograde. Sve više stiču popularnost sadnice formirane na stablu, sa formiranom okruglom krošnjom na vrhu. Ovakvi tipovi sadnica su pogodni za dekoraciju manjih bašta, terasa a najzastupljenije su za ozelenjavanje ugostiteljskih objekata, hotela…

Photinia x fraseri ‘Red Robin’ žbunasta fotinija   možete kupiti u našem vrtnom centru u rasadniku u Beogradu na Pančevačkom putu 86.

Dragi kupci,

Srdačno vas pozivamo da posetite ASC Garden na adresi Pančevački put 86, Beograd. Očekuje vas širok asortiman vrhunskih proizvoda i usluga u našem vrtu. Bilo da tražite biljke za uređenje vašeg doma, savete o baštovanstvu ili želite da pronađete idealni poklon za voljenu osobu, ASC Garden je tu da vam pruži kvalitetno iskustvo.

Radno vreme:
Ponedeljak - Petak: 8:00 - 18:00
Subota: 08:00 - 15:00

Za dodatne informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte na broj telefona: 063224412
Ili na nasem sajtu Asc garden.

Naš stručni tim vam stoji na raspolaganju da vam pomogne u odabiru i pruži informacije o održavanju biljaka. Posetite nas i otkrijte šta sve možemo ponuditi kako biste unapredili vaš prostor i stvorili predivan vrt.

Radujemo se vašem dolasku!

Srdačan pozdrav,
ASC Garden Team
ID Oglasa: #162177976
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.