slika
slika
slika
1 od 3

TEKOMA - Campsis radicans

300 din

Kruševac
71
3
pre 13 dana
Odgovara na 95% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Vikado
Član od 09.08.2016.
Svi oglasi

Latinski naziv (Campsis radicans) je listopadna biljka penjačica koja može da izraste i od 5 do 10 metara. Vrlo je popularna biljka zbog svog egzotičnog izgleda I jarkih trubastih cvetova.  

Tekoma se sadi na sunčana ili polusenovita mesta u bašti. Ako je posadite na senovito mesto, slabije će cvetati. Tekomi prija bogato drenirano zemljište. Ima plitak koren ali snažan I širi se metrima pod zemljom. Iz korena niču nove mlade biljke tekome, zato pažljivo pri presadjivanju.  
Tekomu treba saditi u jesen ili u proleće. Sadite biljku na sunčanim mestima koja su zaštićena od hladnog vetra i to u nadjubrenu propusnu zemlju.  
Zalivanje 
Tekoma traži dosta vode. Leti je potrebno često zalivanje upravo zbog plitkog korena.  
Tekoma se orezuje tek kao zrela biljka. Kad prestane cvetanje, bočne izdanke treba skratiti na dužinu od oko 30 do 50 centimetara. Orežite sve izdanke koji tokom sezone narastu.  
Ako želite da uzgajate tekomu kao stablašicu, ostavite golo stablo do željene visine, a gornji deo ostavite da pušta izboje. Stablašica se može gajiti I od nekoliko grana biljke koje se isprepletaju.  
U proleće tekomu treba prihraniti đubrivom, a kad nstupe letnji dani, potrebno joj je redovno zalivanje.
 
KUPUJETE mladu biljku slika 3.

ID Oglasa: #164091074
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.