slika
slika
slika
1 od 3

SENA - Cassia angustifolia SEME

150 din

Aleksandrovac
178
7
danas
Odgovara na 96% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Nenad
Član od 11.05.2010.
Svi oglasi

SENA - Cassia angustifolia

10 semenki + uputsvo za sejanje i gajenje

Sena je žbunasta biljka poreklom iz Severne Afrike i Arabijskog poluostrva.
Može da dostigne visinu od 1 m. Cvetovi sene su žute boje. Plodovi su mahune koje su dugačke oko 6 cm.
Kod nas se gaji kao ukrasna saksijska biljka. Najbolje uspeva na sunčanim pozicijama uz redovno zalivanje. Sa dolaskom zime potrebno je biljku uneti u zatvoren prostor gde ne mrzne.
Lišće i mahune su lekovite i koriste se za pripremu čaja. Listovi se beru pre nego što biljka procveta, a mahune u jesen. Nakon berbe se suše i sitno seckaju. Sena ima važnu primenu u medicini jer je sastojak mnogih lekova protiv opstipacije pa je dostupna u vidu kapsula, tableta, čaja i tečnih ekstrakata.

 

Seme šaljem poštom, kao vrednosno pismo (troškovi slanja su 217, oo dinara) ili preporučenom pošiljkom pre uplate na račun (troškovi slanja su 150, oo dinara). Pre slanja obavezno kontaktiram kupca u vezi dogovora oko termina slanja.

ID Oglasa: #145706037
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.