slika
slika
1 od 2

Elektrolitski kondenzatori vrednosti vecih od 1000uF

Kontakt

Kruševac
Korišćeno
Dostupno odmah
5.711
127
juče
Odgovara na 94% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Majstor
Član od 10.04.2009.
Svi oglasi

Elektrolitski kondenzatori vrednosti vecih od 1000uF

Na slici br.1 date su i slike i cene a na slici br.2 imate samo cene iz razloga ako se ne vide dobro na slici br.1.

Ovde su date razlicite firme kao sto su Nippon Che-micon, Nichicon, Rubycon, Cornell Dubilier, BC Vishay, Philips, Samwha, Epcos, Matsushita (Panasonic), ROE, Samsung i jos neke. . .

Sve te firme su stvarno izuzetne i bez greske mozete ih koristiti u vasim uredjajima.

Napomenuo bih ovde da je u zadnjih par godina svuda u svetu aktuelna zamena kondenzatora u Vintage uredjajima. Takozvani Re-cap. Potpuno razumljivo jer objektivno jer cak i jako kvalitetni kondenzatori mogu da traju 20 i vise godina (ali ne vise od 25) a posle toga se rasushuju i gube na svojoj vrednosti i provodljivosti a i samoj funkciji koja je i te kako bitna u svakom uredjaju. Poznato je da je napajanje jedna od dve najvaznije stvari u uredjaju. Ako je ono dobro onda sve funkcionise mnogo bolje sto se reflektuje naravno na zvuk. Poznato je da mnogi uredjaji imaju mogucnost da se promeni napajanje (narocito kod gramofona) ili da se stavi dodatno i to svi Audiofili sirom sveta dobro znaju da se tada zvuk (ako se stavi bolje napajanje) drasticno menja u pozitivnom smislu. Uopste vlada misljenje da je napajanje bar 70% kvaliteta zvuka.

Ovde bi moglo sada o tome da se pisu eseji ali posto nije ni vreme ni mesto vraticemo se na kondenzatore i reci o njima jos par stvari.

Iako ovde imate raznolike firme one su sve provereno dobre firme, jedne od najpoznatijih i najboljih u svetu. Ako zelite da recimo uradite Re-cap na vasem starom pojacalu a da prodjete VRLO JEFTINO sa kvalitetnim delovima (bez obzira sto su od razlicitih firmi) onda je ovo izbor za vas. Nemojte misliti da se u fabrickim uredjajima koriste iskljucivo samo kondenzatori od jedne firme. To ponegde jeste ali najcesce nije slucaj jer u 90% pojacala gde sam radio Re-cap bili su kondenzatori od najmanje 2-3 firme tako da vas ne brine ako da kazemo “ isharate” uredjaj stavljanjem kondenzatora razlicitih firmi. Kada uradite Re-cap pojacalo sigurno vracate u zivot i garantujem da ovi kondenzatori znaci nisu losji nego sto su bili fabricki iz “ onog vremena” a proci ce te relativno jeftino – cak mislim da od ovog jeftinije i ne moze.

Bitno je ovde reci da su sve ovo ORIGINALNI kondenzatori, kupovani u Nemackoj u Velikim i PROVERENIM firmama. Tvrdim odgovorno da je na eBay sve ono sto se nudi i prodaje (narocito ako vam salju iz Kine ili Honk Konga) u principu 80-90% falsh. A narocito ako su u pitanju kondenzatori poznatih svetskih proizvodjaca po nekim “ neverovatnim” cenama.

Na primer Nippon je jedna od najstarih firmi na svetu i po mnogima spada u najbolje za odnos cena/kvalitet. To svakako nije osrednja firma vec spada u gornju klasu ali cena vise naginje nekoj srednjoj klasi. . . zato mislim da je sve jasno i nema potrebe kupovati falsh robu za nesto malo manje novca

Medjutim ko zeli neke vrhunske kondenzatore specijalno za Audio naci ce ih u mojim drugim oglasima gde su dati Elna SilmicII i Nichiconi (imate vise serija samo za Audio)

I na kraju samo jos jedna napomena. Da jednom razjasnimo zauvek. Kada bi ste mogli recimo nekim carobnim stapicem da prebacite (kao vremeplovom) uredjaj iz 1978/79. godine i da se stvori ispred vas recimo Sansui AU-919 star recimo godinu dana (znaci taman lepo usviran) i da ga zvucno uporedite sa istim modelom iz sadasnjeg vremena starim bezmalo 40god. videli bi ste OGROMNU razliku u zvuku.

Zato cisto ckrecem paznju mojim “ takozvanim kolegama” ovde sa Kup/prodajem da svaki put kad napisu da je uredjaj besprekorno ocuvan i u fabrickom stanju i da PERFEKTNO radi a star je 40god (+/- 5god) to je toliko smesno da nemam komentar na to. SVAKI UREDJAJ toliko star prakticno je toliko izgubio na kvalitetu zvuka da se granici sa terminom gde se slobodno moze reci da je skoro i tehnicki neispravan. Bez obzira sto “ sve navodno radi noramalno” . To vam je isto kao kada bi ste sa starim i celavim gumama (10 ili vise godina) otisli na tehnicki pregled. Cak i ako su bez klobuka i “ ne bacaju”  one su izgubile svoje osnovno svojstvo i to jednostavno vise nije guma i ne bi ste prosli tehnicki. Tako vam je i kod kondenzatora – vase pojacalo sigurno ne radi kako treba, potpuno daje drugi zvuk iako se vama to mozda i ne cini tako… a i pitanje je dana kada ce da kvrcne. Toliko o tome.

Mozete me kontaktirati ili ovde na KP ili telefonom.
Vikendom ne radim.
Ne odgovaram na SMS…

ID Oglasa: #64209024
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.