slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 11

CMF Bencini Robi -1938-Perfektno

30 €

Beograd
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
327
6
pre 14 dana
Odgovara na 95% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Zoran
Član od 27.01.2011.
kp izlog
Glavne tehničke karakteristike su:
-Objektiv sa žižnom daljinom od 105mm
-Fiksni otvor blrnde sa F-1Otvor sa jednim zatvaračem, brzina zatvarača 1/50sek.
-Polje za gledanje reverzibilno horizontalno-vertikalno
-Format filma je 120-6x9cm
STANJE: PERFEKTNO

Bremd Bencini ima daleko poreklo. Fabrika je osnovana u Milanu 1937. pod nazivom ICAF.  
Na kratko je kompanija promenila ime u CMF. Posle rata je promenila ime u CMF BENCINI.
Među prvim modelima kamera koje je proizveo Antonio Bencini nalazi se i par box kamera pod nazivom ROBI i GABRI . Imena su data po njegovim sinovima Robertu i GabrijeluOvo je redak model u svetu kolekcionara, pogotovo kod prvih primeraka koje karakteriše "Y".
Tehnički CMF ROBY karakteriše maximalna jednostavnost, sa kućištemod metala obojenog crnim emajlomi velikim delom prekriven crnim platnenimpapairom.
Okidač ima jednu brzinu zatvarača 1/50sekundi, uvek u položaju za snimanje, plus sijalica. Otvor blende je fiksni, što nije čudno jer su tadašnje box mašine bile dizajnirane za crno beli negativ koji je tolerišući dobre kompenzacije u fazištampe, prepušten veštini foto labaratorije.
Objektiv se sastoji od jednog sočiva sa žižnom daljinom od 105mm ( što je u srednjem formatu približno ekvivalentno normalnom sočivu od 35mm) sa fiksnim fokusom na beskonačnost.
ID Oglasa: #131150780
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.