slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 6

Paragon 500mm f8 - M42

70 €

Kragujevac
Korišćeno
Dostupno odmah
548
20
pre 12 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Milan
Član od 26.08.2015.
Svi oglasi

Manuelni telefoto objektiv sa T2 navojem i adapterom na M42. Objektiv veoma jednostavne konstrukcije i ekstremno ostar. Ostriji cak od mnogih objektiva novije generacije. Objektiv je u solidnom stanju, narocito za svoje godine. Stakla su solidna, na prednjem ima nekih manjih fleka a na zadnjem malo izmaglice, ali nista ne utice na kvalitet fotografija. Objektiv je dosta star pa se unutra moze skupiti neka prasina na staklima, ali se vrlo jednostavno rasklapa i lako ga je ocistiti. Moze se i izduvati kompresorom ako neko bas zeli da se otarasi svake trunke. U srednjem delu se nalazi blenda, dok u levom i desnom nema nicega osim stakla. Oni se mogu oprati i pod cesmom, ili cak u masini za pranje sudova. Neunistiv objektiv, osim ako se ne razbije staklo, sto nije tako lako. Ostrina je prica za sebe. Ovaj objektiv je ekstremno ostar na svim otvorima blende i svim udaljenostima. U mom drugom oglasu za identican objektiv se mogu videti primeri fotografija. Ja sam cak uspeo da uhvatim goluba u letu. Poslednja fotografija meseca je takodje napravljena ovim objektivom, i vrlo malo obradjena, jer nije bilo potrebe za nekom obradom. Uglavnom su uklonjene hromatske aberacije i malo sredjen kontrast. Mnimalna fokusna distanca je oko 12 metara i to je najveci nedostatak.

Pogledajte dobro fotografije - one su deo opisa i prikazuju predmet koji se prodaje, sa svim nedostacima ako ih ima. Garantujem za tacnost podataka, i u slucaju bilo kakvog nedostatka koji nije opisan ili prikazan na fotografijama, vracam novac zajedno sa troskovima slanja. Preuzimam punu odgovornost za pakovanje i transport, i u slucaju ostecenja nadoknadjujem stetu/vracam novac. Odgovaram na sva pitanja, a komunikacija moze bilo kako: KP, SMS, Viber, WhatsApp, poziv.

ID Oglasa: #148003010
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.