slika
1 od 1

Solarni sistem off grid 5 KW + baterije 1000Ah

4.520 €

Leskovac
Kao novo - nekorišćeno
48
2
pre 11 dana
Odgovara na 90% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Solarni Paneli
Član od 16.05.2013.

Off grid solarni sistemi i nacin njihovog funkcionisanja.

 

Ukoliko nemate električnu energiju u objektu ili nemate mogućnost priključenja na elektroenergetsku mrežu, ovi sistemi su pravo rešenje za Vas. Sposobni da funkcionišu sa sopstvenim baterijama, pružaju potpunu nezavisnost od standardne elektrodistributivne mreže. Često se koriste na lokacijama poput vikendica, kuća koje nisu u mogućnosti za priključenje na električnu mrežu, brodovima, kamp kućicama, u poljoprivredi se koriste za navodnjavanja, za osvetljenje baraka (folija) i sl, a takodje se mogu koristiti i kao rezervni izvor napajanja u slučaju nestanka struje iz javne mreže ili tokom vanrednih situacija poput oluja, poplava i dr. nepogoda. Nema potrebe za priključkom od strane Elektroprivrede Srbije (EPS), čime se eliminiše administrativni proces. Uz to imate kontinuirano snabdevanje električnom energijom, omogućavajući vam normalno funkcionisanje, bez potrebe za plaćanjem računa na kraju meseca.

 

Solarni baterijski sistemi van mreže (off grid) rade tako sto apsorbuju Sunčevu svetlost  preko solarnih panela, koja se potom konvertuje u električnu energiju. Ova energija se skladišti u gel-baterijama za kasniju upotrebu, posebno kada Sunce nije prisutno. Kontroleri napajanja regulišu protok energije između solarnih panela i baterija, dok inverteri transformišu jednosmernu (DC) struju u naizmeničnu (AC), prilagođavajući je potrebama krajnjih korisnika.

Ono sto je vazno da kranji korisnik zna da u zimskim uslovima svi solarni paneli imaju znatno smanjenu proizvodnju.

 

Koji uređaji se mogu napajati solarnim baterijskim sistemom van mreže snage 5 KW?

Osvetljenje: Sistem može napajati različite vrste rasvetnih uređaja, uključujući LED sijalice, lustere, plafonjere i slično.

Kućni aparati: Tu spadaju frižider, zamrzivač, šporet, mikrotalasna, toster, kuvalo za vodu, blender, mašina za pranje sudova/veša i slično.

Klimatizacija: Sistem može napajati klima uređaje ili ventilatore radi regulisanja temperature u prostorijama.

Elektronski uređaji: Mogu se napajati televizori, računari, punjači za mobilne uređaje/laptopove, muzički uređaji, igračke i sl. .

Radne mašine: Uključuju električne alatke poput bušilica, brusilica, električnih testera i drugih alata za kućnu radionicu ili održavanje.

Vodeni sistemi: Mogu se napajati pumpe za vodu, navodnjavanje ili za bazene.

Bezbednosni sistemi i dvorišna rasveta: Sistem može osigurati napajanje za rasvetu dvorišta, spoljne kamere za video nadzor, sigurnosne sisteme za alarme i sl.

OVAJ SISTEM  OBUHVATA SLEDECE KOMPONENTE :

Solarni Paneli:    9 x 550 Watti HX Solar

Invereter:   OFF Grid Inverter 5 KW sa hibrdnim priključkom za električni agregat

Baterija: 4 x Gel 250 AH (prema potrebi kupca može vršiti izmena kapaciteta baterije)

Nosači:   Crepni, limeni, tegola krov ili salonit ploce  prema potrebi kupca

Ostale komponente:   Kablovi i MC4 Spojke: 10m + 10m 4mm DC kabla + propratne MC4 spojke

GARANCIJA:    25 GODINA NA SOLARNE PANELE!

SVI DELOVI SISTEMA SU PRILAGODLJIVI I MOGU SE MODULARNO KONFIGURISATI PREMA ZAHTEVIMA KUPCA!

Iskoristimo Energiju sunca i budimo nezavisni,  

Kontaktirajte me za dodatne informacije. Navedena cena ukljucuje izradu idejnog resenja kao i montazu sistema.

ID Oglasa: #166136451
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.