slika
slika
slika
1 od 3

Društvena igra Scythe

12.500 dinFiksno

Beograd
Kao novo - nekorišćeno
44
0
pre 11 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Aleksandar Bombek
Član od 08.07.2010.
Svi oglasi

U vreme nemira 1920-ih godina u Evropi, pepeo iz prvog velikog rata još uvek zatamljuje sneg. Kapitalistička država-grad poznatija kao “ Fabrika” koja je snabdevala rat sa teško oklopljenim mekovima, je zatvorila vrata, ali je privukla pažnju nekoliko susednih država.


Scythe je igra građenja carstva koje se samo razvija, postavljena u alternativnu istoriju perioda 1920-ih godina. Vreme je poljoprivrede i rata, slomljenih srca i zarđalih zupčanika, inovacija i hrabrosti. U Scythe-u , svaki igrač predstavlja jednog lika iz jedne od pet frakcija Istočne Evrope koji pokušavaju da za svoju frakciju steknu sreću i osvoje deo zemlje oko misteriozne Fabrike. Igrači osvajaju područja, regrutuju regrute, sakupljaju resurse, stiču seljane, grade građevine i aktiviraju monstruozne mekove.


Svaki igrač počinje igru sa četiri različita resursa (moć, novac, borbena sposobnost i popularnost), na različitim početnim lokacijama i sa skrivenim ciljevima. Početne pozicije su posebno kalibrirane da doprinose jedinstvenosti svake frakcije i asimetričnoj prirodi igre (svaka frakcija uvek počinje na istom mestu).


Scythe koristi uravnotežen mehanizam odabira akcija (nema krugova ili faza) kako bi održao igranje u brzom tempu i smanjio čekanje između poteza. Dok postoji dovoljno direktnih sukoba za igrače koji to traže, ne postoji eliminacija igrača.


Svaki deo Scythe-a ima aspekt građenja carstva u sebi. Igrači mogu nadograditi akcije kako bi postal efikasniji, graditi građevine kako bi poboljšali svoju poziciju na mapi, primati nove regrute kako bi poboljšali sposobnosti lika, aktivirati mekove kako bi odvratili neprijatelje od upada i širenja svoje granice kako bi sakupili više vrsta i količina resursa. Ovi aspekti građenja carstva stvaraju osećaj momenta i napretka kroz igru. Red po kojem igrači poboljšavaju svoje kombinacije daje jedinstven osećaj svake igre, čak i ako igrate istu frakciju više puta.

 

Nagrade i priznanja:

2017 Scelto dai Goblin Winner

2017 Jogo do Ano Nominee

2017 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Nominee

2017 Goblin Magnifico Nominee

2017 Best Science Fiction or Fantasy Board Game Nominee

2017 As d'Or - Jeu de l'Année Expert Winner

2017 As d'Or - Jeu de l'Année Expert Nominee

2016 Tric Trac Nominee

2016 Tric Trac d'Or

2016 Swiss Gamers Award Winner

2016 Swiss Gamers Award Nominee

2016 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee

2016 Golden Geek Board Game of the Year Winner

2016 Golden Geek Board Game of the Year Nominee

2016 Golden Geek Best Thematic Board Game Winner

2016 Golden Geek Best Thematic Board Game Nominee

2016 Golden Geek Best Strategy Board Game Winner

2016 Golden Geek Best Strategy Board Game Nominee

2016 Golden Geek Best Solo Board Game Winner

2016 Golden Geek Best Solo Board Game Nominee

2016 Golden Geek Best Board Game Artwork &Presentation Winner

2016 Golden Geek Best Board Game Artwork &Presentation Nominee

2016 Cardboard Republic Architect Laurel Nominee

ID Oglasa: #162515510
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.