slika
1 od 1

Magnezijum sulfat-7-hidrat 200g

353 dinFiksno

Beograd
Novo
13
1
pre 9 dana
Hemomarket
Član od 10.04.2024.
Svi oglasi

Magnezijum sulfat-7-hidrat je beli, kristalna supstanca koji se sastoji od magnezijuma, sumpora, kiseonika i vode.  
Nerastvorljiv je u etanolu i dietil etru, a dobro se rastvara u vodi. Ovaj spoj je blago kisele pH vrednosti i ima gorak ukus. Također, magnezijum sulfat-7-hidrat je higroskopan, što znači da upija vlagu iz vazduha i teško se suši.
Može se razložiti na višim temperaturama, pri čemu oslobađa vodu i stvara anhidrovani magnezijum sulfat. Kada se zagreje, magnezijum sulfat-7-hidrat dobija kristalnu vodu i pretvara se u anhidrovani magnezijum sulfat. Magnezijum sulfat-7-hidrat se koristi u intravenskim infuzijama za lečenje preeklampsije, hipertenzivnih kriza i teških grčeva mišića uzrokovanih poremećajima elektrolita. Također se koristi za lečenje opstipacije i iritabilnog kolona.
Kao gnojivo u poljoprivredi, često se koristi za poboljšanje kvaliteta tla i bolji rast biljaka, posebno za biljke koje zahtevaju visoku koncentraciju magnezijuma.
Magnezijum sulfat-7-hidrat se koristi u nekim kozmetičkim proizvodima, kao što su kreme i losioni, jer pomaže u borbi protiv akni i održavanju kože glatkom i elastičnom. Koristi se u proizvodnji papira, tekstila i keramike, kao i u proizvodnji boja, ljepila, kozmetičkih proizvoda, umjetnih gnojiva, kao i u nekim drugim industrijskim procesima.

Prilikom primene Magnezijum sulfat-7-hidrata potrebno je poštovati propisanu zakonsku regulativu: Zakone i prateće pravilnike, kako bi se osigurala njegova sigurna upotreba i izbegle potencijalne negativne posledice.

ID Oglasa: #165622032
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.