slika
1 od 1

Dan kada je on umro

400 din

Beograd | Stari grad
Kao novo - nekorišćeno
2
0
pre 9 dana
Junakzivota
Član od 16.06.2016.
Svi oglasi

    Roman o ženi kojoj je muž umro u toku razvoda. Njegova iznenadna i prerana smrt otvara pandorinu kutiju iz koje sva zla koja izleću pogađaju glavnu junakinju ni krivu ni dužnu i ona mora da se nosi s njima na sudu. Ojađena i napuštena od sveta, ona počinje trnovit put do pravde. Glavni cilj su joj njena deca. . . 153 strane

    Milena se kao vrlo mlada odvojila od svojih i posvetila traženju posla. Kao takva, ona upoznaje Bojana koji postaje njena velika ljubav i s kojim zasniva prodicu. Sve u početku polazi svojim tokom i ide lepo i napredno. Međutim, posle 10-ak godina braka, stvari krenu nizbrdo, što dovodi do njihovog razvoda.  

    Razlog razvoda u romanu se ne pominje jer on tendenciozno nije ni bitan. I sam taj razvod u ovom romanu postaje samo osnov i pokretač celog zapleta i mekgafin cele priče. Ono što kasnije biva u toku celog romana, je sve ostalo i najbitnije.   Ovde zaplet i kulminacija dolaze na pravom mestu. Kao i peripetija, rasplet i kraj.

    Glavna junakinja posle nemilog događaja, iznenadne smrti svog uskoro bivšeg muža kog je i dalje volela zapada u ogromne nevolje. Enormna količina zla i pokretač cele te takoreći sudske farse koja će se kasnije voditi na više polja, a i glavni protivnik glavne junakinje u doslovnom smislu, postaje njena svekrva koja iz besa zbog smrti svog sina ovo sve čini.   Milena, kao glavna junakinja je sasvim obična žena mala, mršava i slabašna. Ali, jakog karaktera.  

    Igrom slučaja, glavna junakinja upoznaje i svog zaštitnika i anđela čuvara advokata Nešu kog dobija kao službenu odbranu koji se za nju i kasnije bespoštedno bori. Njih dvoje kreću u pravni rat ne samo protiv njene svekrve, već i celog državnog sistema koji se nemilosrdno obrušava na njih. U toku romana postaju jako dobri prijatelji.  

    Tehnika koja se ovde u pisanju koristi je gradacija.   Glavna junakinja upada u situacije koje su sve teže i teže i njena egzistencija je sve više i više ugrožena. Ipak, ona uspeva da se se izvuče iz svega. Posle svakog "ozdravljenja", ona ponovo pada, ali se i uzdiže, sve dok ne stigne do vrhunca. Ovde je on naizgled mali, ali njoj znači mnogo.

    I, na kraju željeni cilj ipak se naravno i postiže. Pošto je svi ovi postupci odvajaju od dece, ona uspeva da ih vrati jer ona su joj najvažnija od svega. Ni sav novac koji je pritom uspela da dobije nije joj, u stvari, ni bio nešto posebno bitan, mada je sve vreme živela na ivici siromaštva, što i pokazuje njenu veličinu. Ipak, na kraju sve se sredi. Ono što joj je i bio glavni cilj na kraju joj i pripada. A to je ono što je najvažnije na svetu celom.

    Cene su promotivne, a knjige nove iz štamparije.  Za više knjiga moguć dogovor oko cene.  Uz potpis autora.

ID Oglasa: #166177501
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.