slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

Moja poslednja glavobolja Laura Barna

390 din

Požarevac
Korišćeno
Dostupno odmah
199
1
pre 11 dana
Odgovara na 73% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Dvaipometraknjigauraznimbojama
Član od 29.11.2012.
kp izlog
(Rxe3) Tvrd povez 165 strana. Knjiga skoro kao nova. zavod 2008 godina.
Davne 1913. godine Jovan Skerlić je napisao kritički prikaz Saputnika Isidore Sekulić i Ispovesti Milice Janković i objavio ga pod naslovom „ Dve ženske knjige“ . Videći u Saputnicima knjigu „ ličnoga nadahnuća i vrlo intimnog tona“ , napisanu u godini kada se, „ otkako nas ima na svetu, najviše prolilo srpske krvi“ , J. Skerlić zamera Isidori što u toj godini izlazi njena knjiga u kojoj ima „ sedamnaest strana fraza o jednoj glavobolji“ . Ta njena ? Isidorina glavobolja i prekor velikog kritičara dobroj knjizi ostavili su vidnog traga u životu i razmišljanju Isidore Sekulić.
I upravo toj opsesivnoj temi posvećen je roman Laure Barne Moja poslednja glavobolja. Snagom uživljavanja Barna ulazi u lik svoje junakinje „ beležeći“ njenu predsmrtnu ispovest. Taj intimni, intelektualni, moralni pa i poetički testament I. Sekulić pisan je sa merom, dramatično i uverljivo. U jednom smislu to je fingirani sokratski govor u kojem su sabesednici naša spisateljica, zagonetni pesnik, a inicijalni povod Isidorine ispovesti je pomenuti Skerlićev tekst. No, u osnovi je to zavetni solilokvijum jedne izuzetne ličnosti u predsmrtnom času kojoj, pišući u njeno ime, Laura Barna dvojnički pozajmljuje svoju reč i svoj spisateljski dar
ID Oglasa: #30928154
Informacije

Slanje postexpresom ili cc paketom ili kao preporučeno

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.