slika
1 od 1

Osmeh pod gorom maslinovom - Luka Tripković

490 din

Kosjerić
Kao novo - nekorišćeno
9
1
pre 13 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Knjižara Ina
Član od 26.11.2014.
kp izlog

Fali predlist, nekoristena

Uži izbor za Ninovu nagradu 2016.

NEĆE PROĆI!
Fašizam želi da pokori Madrid.
Madrid će biti grobnica fašizma!
Transparent španskih antifašista u osvit građanskog rata

Bilo ih je na hilјade. Interbrigade – lјudi bez nacionalnosti, bez sebičnih interesa i suvišnih ambicija, dobrovolјci iz svih krajeva sveta. Došli su – grleći jedan drugog – da ginu za slobodu.

U središtu zbivanja ove ratne drame nalazi se istinita priča o iseljenju kolekcije madridskog muzeja Prado. Operacija koja je trebalo da spreči fašiste da se domognu umetničkog blaga, makar i po cenu da ono pripadne Sovjetima, ukrstila je sudbine jednog sovjetskog generala, španske feministkinje, lekarke iz imućne madridske porodice i doktoranda iz Jugoslavije, koji piše disertaciju zaveden psihoanalizom i nadrealističkim pokretom. Suočeni koliko sa smrću i ratnim haosom toliko i sa ljubavnom strašću, iskušenjima prijateljstva i preispitivanju vrednosti, oni će tragično spoznati kako je prolivanje krvi na španskom pesku manje strašan usud od razaranja ideala pod žrvnjem jezivih ideologija i izdajstava iz sitnih pobuda.

O španskom građanskom sukobu između levičara i fašista, koji je široko otvorio vrata predstojećem sunovratu sveta, i danas se malo govori, a Osmeh pod gorom maslinovom narušava tu tišinu verodostojnom književnom vizijom ličnih drama u ratu koji su velike sile vodile do poslednje kapi tuđe krvi.  

ID Oglasa: #150918126
Informacije

Knjižara Ina - trgovina posredstvom interneta i poste

PIB : 112673643

Tel : 065 349 349 4

Slanje ponedeljkom, sredom i petkom. Za sve nedoumice oko stanja knjige možete poslati poruku. Članovima  sa negativnim ocenama ili bez ocena ne šaljemo pouzećem.

Slanje poštom kao paket  ili paket pouzećem.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.