slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 6

Vetrogonci - Ivan T.Srdanović

300 din

Niš
Kao novo - nekorišćeno
1
0
pre 11 dana
Odgovara na 88% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Goran
Član od 13.09.2013.
Svi oglasi

2011 izdanje autora 121 strane korice sa klapnama glancer kao novo

 

Roman Vetrogonci je roman o čudnovatoj porodici Pirivetrić čiji se članovi bave u današnje vreme nesvakidašnjim poslovima. Mama Pirivetrić je veštica, a tata zduh, to jest čarobnjak koji kroti vremenske neprilike. Njihovo troje dece, Vihor, Vedrana i Tihomir i sami, istina mladi i još neiskuni, čarobnjaci, slede oca i majku u njihovim avanturama. U nevoljama Pirivetrići imaju podršku kućnog prijatelja, mudrog, plemenitog i dobroćudnog vola Sivonje koji živi, pase i preživa oko njihove kuće na Žabljaku.
U romanu Vetrogonci opisuje se kako se ova porodica sukobljava sa najvećim, najstrašnijim i najrazornijim vetrom koji sačinjavaju hiljade zduhova koje je oko sebe okupio vetar Borej (čak se i nastariji član porodice, tata Pirivetrić zanesen pričom o nepravdi prema zduhovima i vešticama i zadivljen brzinom kojom udruženi vetrovi mogu da duvaju, na kratko pridružio silnicima! ).
Dolazi do besomučne borbe vetrova iznad crnogorskih gudura i kanjona – idealnih mesta da zduhovi jedni drugima iz zaseda prave kovitlace, zavijaju vihore i podmeću vazdušne čepove.

ID Oglasa: #166127523
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.