slika
1 od 1

Vlasnici bivše sreće : Danilo Nikolić

150 din

Zrenjanin
Korišćeno
Dostupno odmah
75
1
pre 39 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
princV online
Član od 14.01.2014.
kp izlog
Potresna priča o ljudskoj sudbini koja je tragična , a istina o nemoći večna. Roman ima autobiografskih primesa i vezan je za rodno mesto junaka - Peć. Dirljive scene proistekle iz suočavanja sa surovom stvarnošću, jer na bivšem imanju nema ničega, dovode ga u stanje bezizlaznosti. Svestan  da su samo bivše vrednosti izuzetne, pred sobom vidi staru višnju, sto pod njom, porodicu, sebe srećnog. Reč je o žanrovski raznovrsnoj knjizi o Peći, žurnalistici, istoriji, nestajanju. Nudi pomalo pesimistički pogled na nužnu ili politički uslovljenu degradaciju materijalnog, duhovnog i ljudskog jer je suguran da će 'čovek brda pomerati, ali sebe ni na jedno željeno mesto neće moći postaviti. Strahovaće od svega, od samog sebe najviše. Učiće ga neuki, lečiti bolesni, daviti slabi. . . Hraniće ga gladni, a ješće ga siti. . . Ništa neće biti daleko od očiju, a sve će biti daleko od srca'. Delo o patnji, neprihvatanju istine i pretećoj samoći.
k61
ID Oglasa: #48354513
Informacije
cena nekih artikala je sklona promeni jer  zavisi od uvoznika i dobavljaca, svakako u slucaju promene obavezno obavestavamo pre slanja, isto vazi i o trenutnoj dostupnosti artikla
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.