slika
slika
slika
slika
1 od 4

Antimemoari - Andre Marlo

400 din

Niš
Kao novo - nekorišćeno
12
0
pre 12 dana
Odgovara na 88% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Goran
Član od 13.09.2013.
Svi oglasi

1988 Jugoslavijapublik Beograd 531 strana korice sa klapnama odlično očuvano kao novo

 

 

Antimemoari poznatog francuskog pisca Andre Malrauxa predstavljaju jedan od najvećih književnih uspeha posle rata ne samo u Francuskoj nego i u svetu. Nije teško iznaći razloge zbog kojih su Antimemoari postali odmah po izlasku jedan od najvećih svetskih bestselera poslednjih decenija: pisao ih je čovek koji je oduvek privlačio pažnju javnosti koliko svojim delima, toliko i svojim akcijama, pisac čija je biografija u mnogo čemu jedinstvena.
Doista, malo ljudi - a naročito ne mnogo pisaca - mogu se pohvaliti da su sudelovali, poput Andre Malroa, najpre u kineskoj revoluciji, pa zatim u španjolskoj te napokon u Pokretu otpora. U Kini je bio na strani crvenih, svedok i saučesnik u isto vreme, u Španiji je predvodio, kao pilot eskadrile republikanskih revolucionarnih snaga, u francuskim partizanima postao je legendarni pukovnik i za dlaku izmakao streljanju od strane Gestapoa.
A nakon svega toga postao je ministar u Kabinetu predsednika De Gola, najpre u resoru informacija, a zatim kulture. Ministar kulture u Petoj republici imao je prilike da stane sučelice s nekoliko najvećih istorijskih ličnosti naše epohe: De Golom, Nehruom, Mao Ce Tungom, Ču En Lajem itd. Zahvaljujući ovoj toliko retkoj privilegiji, zahvaljujući jednom doista izuzetnom vlastitom iskustvu stečenom u najnepoštednijim burama našeg vremena, Andre Malro je mogao napisati delo poput Antimemoara.
U toj neuobičajenoj i neobičnoj knjizi autor vodi razgovore s gore spomenutim velikanima moderne istorije, saopštava nam svoje i njihove poglede, suočava nas na besprimeran način s mišljenjima, mentalitetima i stavovima koji daju pečat savremenom svetu. Malroovo kazivanje je u isto vreme istorijsko i lično, memoarsko i `antimemoarsko`, ono je osebujno svedočanstvo i treptava refleksija nad vremenom u kome živimo.

ID Oglasa: #147164303
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.