slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

Crna knjiga korporacija

1.500 din

Kikinda
Korišćeno
8
0
pre 13 dana
Miroslav Stojanović
Član od 15.05.2015.
Svi oglasi


Svet u kandžama velikih kompanija.

Velike korporacije imaju, pre svega, samo jedan cilj, a to je da zarade što više novca. Cena ostvarenja ovog cilja jesu nehumani radni uslovi, nepoštovanje etičkih principa i uništenje životne sredine. Crna knjiga korporacija je međunarodni bestseler i jedna od najznačajnijih knjiga koje se bave mračnom stranom globalizacije.

Finansijske i privredne krize, kao i koncentracija tržišta, promenile su svet u kojem živimo. Svega sto pedeset multinacionalnih kompanija dominira danas svetskom privredom.

Autori se ne osvrću samo na nove globalne igrače poput Amazona, , Gugla i Epla i njihovo izbegavanje plaćanja poreza, već i na već dobro poznate multinacionalne kompanije, kao što su Beneton i Bajer.

Autori ukazuju i na to šta svako od nas može da preduzme ako želi da se društveno angažuje – jer živimo u vremenu kada su se metode i mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju značajno promenile.

„Ovo je najbolji primer istraživačkog novinarstva! Za svaku preporuku! “ Kurier

„Ova dva novinara dokazala su da međunarodni koncerni gaze preko leševa kad je reč o stvaranju profita. “ Saldo

Izdavač: Laguna
Godina izdanja: 15. jul 2016.
Format: 13x20 cm
Povez: Mek
Pismo: Latinica
ISBN kod: 9788652121908
ID Oglasa: #165870845
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.