slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

Djevojka O Pauline Reage

990 dinFiksno

Beograd | Novi Bg.
Korišćeno
Dostupno odmah
23
0
pre 12 dana
Odgovara na 82% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Zlatko Bajrovic
Član od 29.06.2012.
Svi oglasi

Djevojka O  Pauline Reage
Izdavač: Otokar Keršovani - Rijeka
Izdato: 1971
Povez : tvrd sa omotom
Broj strana : 177
odlično očuvana
. .. .. .
Roman o sadomazohističkom odnosu djevojke "O" s njezinim ljubavnikom. On je odvodi u jedan dvorac, gdje ona postaje zatočenicom koja trpi najbrutalnija mučenja i ponižavanja, a ujedno mora služiti kao objekt seksualnoga izživljavanja svih muškaraca uključenih u tu okrutnu igru. Iako je izgubila slobodu i vlastitu volju, te joj trpi i tijelo i duša, ona i dalje voli svojega ljubavnika, a njezina emocionalna ovisnost o njemu nema granica. Obilježena boravkom u dvorcu, "O" i po povratku u vanjski svijet ostaje robinjom. .. Autorica detaljno opisuje prizore seksualnih "igara" i orgija.
. .. .. .. .. .. .. .. ..
Naslov originala: Histoire d"O ; suivi de Retour ? Roissy / Pauline Réage

„ Povest o O“ Polin Reaž je pored „ Emanuele“ jedan od najčitanijih i najtajanstvenijih erotskih romana dvadesetog veka. Prvi put ova knjiga objavljena je 1954. godine. Naime, u pedesetim godinama prošlog veka u francuskoj kulturi okolnosti su išle na ruku pojavi knjige kakva je „ Povest o O“ . Erotizam je tih godina bio u fazi intenzivnog uspona među pariskim intelektualcima. Prvo „ Povest o O“ , a ubrzo i „ Emanuela“ bili su romani koji su nagoveštavali nove erotske senzibilitete. Devojka O potpuno se predaje i potčinjava sadističkim željama svog ljubavnika Renea. Da bi pokazala svoju neizmernu ljubav prema voljenom muškarcu pristaje da bude njegova robinja. Ubrzo je Rene vodi u zamak na

domak Pariza Roasia gde takođe biva izložena svakojakim poniženjima. Svojim muškim gospodarima O u svakom trenutku mora da bude seksualno dostupna. U nadahnutom pogovoru koji je napisao urednik „ Radove“ biblioteke „ Reč i misao“ Jovica Aćin otkriva nam pravi identitet Polin Reaž. U pitanju je pesnikinja i urednica u čuvenom izdavačkom preduzeću „ Galimar“ Dominik Ori. „ Povest o O“ zapravo je njena jedina prozna knjiga. Zanimljiva tema, britki dijalozi, uzbudljive erotske scene, uverljivost kazivanja samo su neke karakteristike ovog provokativnog romana koji bi svi književni sladokusci trebalo da imaju u svojim bibliotekama.

ID Oglasa: #162404654
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.