slika
1 od 1

Eskandar - Siba Šakib

1.500 dinFiksno

Sopot
Korišćeno
Dostupno odmah
5
1
pre 13 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Vanja
Član od 21.02.2013.
kp izlog

Eskandar Siba Šakib
Odlično očuvana

568 strana

Dirljiva priča čoveka koji živi sudbinu svoje zemlje

Godina je 1908. Sunce nemilosrdno prži selo u zabitima, negde duboko na jugu Irana. Uprkos zabrani, Eskandar se usuđuje da pređe brdo, da prekorači granicu dozvoljenog sveta. Tamo iza su neznanci, plavokosi tuđini koji kopaju rupe u njegovoj zemlji. Stranci imaju vodu i hranu, sve što nedostaje ljudima u selu.

Ovim otkrićem započinje Eskandarova pustolovna koja će trajati stotinu godina njegovog dugog života. On je predvideo mesto prvog izvora nafte, on je svedok ratova, okupacija i revolucija koji su odlučivali o sudbini Irana. Bio je tu i kada je nacionalizovana iranska nafta i kada su Amerikanci, tajno pripremanim državnim udarom u Iranu, izmenili tok istorije ne samo ove zemlje nego i čitavog sveta. Kako sećanja ne bi izbledela, Eskandar ih zapisuje. Beležeći svoje doživljaje, on ispisuje vek istorije svoje zemlje.

Siba Šakib ovim izuzetnim romanom prikazuje ćudljivu sudbinu Irana i njegov put od arhaičnog društva, u koje prodiru zapadni uticaji u vreme kada Evropom tutnje svetski ratovi, do proterivanja persijskog šaha, i dalje – sve do naših dana. U ovu dirljivu priču utkan je ključ za razumevanje današnjih političkih i društvenih zbivanja na prostoru nekadašnje Persije.

ID Oglasa: #163991406
Informacije

 

Možete poručiti putem poruke na sajtu ili pozvati: 062/862 81 02  Vanja

Pogledajte naš KP izlog https: //sajamknjiga. kpizlog. rs/

CENE knjiga su FIKSNE
Nemamo ****LIČNO**** preuzimanje.

Knjige šaljemo:

-cc paket , placanje pre slanja i knjige i postarine
- preporučena tiskovina; plaćanje pre slanja knjige i poštarine
- post expres plaćanje pouzećem

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.