slika
1 od 1

Francusko zaveštanje Andrej Makin

400 din

Šabac
Korišćeno
1
0
pre 13 dana
Odgovara na 93% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Svastarnica online
Član od 25.06.2009.
kp izlog

61674) FRANCUSKO ZAVEŠTANJE , Andrej Makin , Laguna Beograd 2019 , drama
Dobitnik Gonkurove nagrade

U najudaljenijem kutku Sibira odrastao je mladić slušajući priče svoje bake Francuskinje o životu u Francuskoj uoči Velikog rata – nostalgični portret nestalog sveta, očaravajući u vreme sovjetskog režima. Ova Francuska za njega postaje prava Atlantida. Nakon pada Berlinskog zida on konačno odlazi u Pariz, ali otkriva koliko daleko ga je mašta odvukla od stvarnosti. Međutim, ostaje tamo sve dok ne stigne bakino pismo koje sadrži zapanjujuće otkriće.

Francusko zaveštanje je roman frankofonog ruskog pisca Andreja Makina, koji govori o njegovom odnosu sa Francuskom, ali predstavlja i tragičnu fresku života ljudi u Sibiru u sovjetskoj eri. U ovom višestruko nagrađivanom romanu prepliću se glad, beda, ekstremni životni uslovi i toplina ljudskih odnosa, prve ljubavi, radost i nada.

„ Roman odlikuju stilska jasnoća i jednostavnost priče. Makin pripoveda, ali ne sudi. Francusko zaveštanje je izuzetna knjiga. “ Le Provenç al

„ Vešto i odlično napisano… veliki roman. “ New York Times Book Review

„ Apsolutno magično… poslednje strane u knjizi su, jednostavno, divne. “ San Diego -Tribune

„ Nezaboravan autobiografski roman. “ World and I

„ Pravo prozno čudo, simfonija koja budi osećanja za koja niste ni znali da postoje. “ Elle
mek povez, format 13 x 20 cm , latinica, 289 strana,

ID Oglasa: #165850945
Informacije

Комуникација искључиво преко порука сајта Купујем продајем. Не шаљем поузећем члановима без рејтинга или са негативним оценама због непреузимања пошиљки. Сви артикли се могу преузети лично у Шапцу на адреси краљице Марије број 5 у термину по договору.  

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.