slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 9

Kejt Kvin

5.500 din

Beograd | Novi Bg.
Korišćeno
8
0
pre 14 dana
Helena
Član od 23.09.2021.
Svi oglasi
 Očuvane knjige, kućna biblioteka.
KĆERI RIMA - prvi deo
LJUBAVNICA RIMA - drugi deo

KĆERI RIMA - uzbudljiva i živopisna pripovest o burnoj „godini četiri cara“, ovoga puta ispričana iz drugog ugla, iz ugla rimskih matrona, kroz istoriju često optuživanih za poguban uticaj na bogatu istoriju moćnog carstva.

LjUBAVNICA RIMA - Prvi vek nove ere. Rim je grad poroka, tajni i krvavih obračuna. U strahu od atentata, okrutni i zagonetni car Domicijan zazire od svega i svakoga osim od svoje miljenice, koja jedina od svih carevih žena godinama uspeva da zadrži njegovo interesovanje.
Tea je robinja iz Judeje, strastvena i muzikalna, kupljena da dvori i zabavlja pakosnu Lepidu Poliju. Međutim, uskoro će postati Lepidina suparnica u borbi za ljubav gladijatora Arija Varvarina. . .

ALISINA MREŽA - Istinita priča o engleskim i francuskim špijunkama u Prvom svetskom ratu, hrabrim ženama koje su umnogome menjale tok istorije.
1915. Iv Gardiner gori od želje da se uključi u borbu protiv Nemaca i nenadano joj se ukazuje prilika da postane uhoda. U okupiranoj Francuskoj upoznaje se s čudesnom Lili, „kraljicom uhoda“, koja rukovodi Alisinom mrežom, ogromnom mašinerijom tajnih agenata, neprijatelju ispred nosa. Lili će joj biti mentor, i između ove dve žene razviće se snažno prijateljstvo.
1947. Nakon završetka Drugog svetskog rata američka studentkinja Šarli Sent Kler trudna je, neudata i na pragu da je roditelji izbace iz kuće. Dok se bori sa odlukama koje će joj promeniti život, Šarli gaji nadu da je njena voljena rođaka Roz, koja je nestala u Francuskoj za vreme nacističke okupacije, možda još živa. Prisilno dovedena u Evropu da se porodi daleko od radoznalih očiju, Šarli putuje u London, odlučna da otkrije šta se dogodilo s njenom rođakom.
Nakon više od trideset godina, progonjena jednim izdajstvom koje je raskinulo Alisinu mrežu, Iv svoje dane provodi u pijanstvu, osamljena u oronuloj kući u Londonu. Do one noći kada će u njen dom upasti mlada Amerikanka i izgovoriti ime koje Iv nije čula decenijama. Ovo ime će ih povesti u misiju potrage za istinom… kuda god da istina vodi

RUSALKIN POLJUBAC - Smela i neustrašiva, Nina Markova je oduvek želela da leti. Kada nacisti napadnu Sovjetski Savez, ona se pridružuje legendarnom puku noćnih bombardera čiji su piloti bili isključivo žene. Nazvane Noćne veštice, one nemilosrdno uništavaju neprijatelja. Kada se bude našla iza neprijateljskih linija, Nina postaje plen smrtonosne nacističke ubice poznate kao Lovkinja.
Preobražen užasima kojima je svedočio na poprištima Drugog svetskog rata britanski ratni dopisnik Ijan Grejem postaje lovac na naciste. Ipak, jedna meta mu izmiče – Lovkinja. Da bi je pronašao udružuje snage sa jedinim svedokom Lovkinjinih zločina: drskom, samouverenom Ninom. Ali zajednička tajna mogla bi ugroziti njihovu misiju.
Odrasla u posleratnom Bostonu, sedamnaestogodišnja Džordan Mekbrajd je odlučna da postane fotografkinja. Njen otac, udovac to ne odobrava, ali podršku joj, neočekivano, daje očeva nova žena. Mađutim, postoji nešto zabrinjavajuće u vezi sa tom tihom nemačkom udovicom. Džordan počinje da istražuje prošlost svoje maćehe i otkriva tajnu koja bi mogla ugroziti sve do kojih joj je stalo.

DIJAMANTSKO OKO - Zasnovan na istinitoj priči, Dijamantsko oko je roman o herojstvu rođenom iz očaja, o majci koja je postala vojnik, o ženi koja je našla svoje mesto u svetu i zauvek promenila tok istorije.
Godine 1937. u zavejanom Kijevu, stidljiva studentkinja istorije Mila Pavličenko organizuje svoj život oko posla u biblioteci i malog sina — ali Hitlerova invazija na Sovjetski Savez menja njenu sudbinu. Odlučna da se priključi borbi zarad sinovljeve budućnost, marljiva devojka Mila postaje smrtonosni snajperista – lovac na naciste poznat kao Ledi Smrt. Kada je vest o njenom tristotom ubistvu učini nacionalnom heroinom, Mila će biti otrgnuta sa krvavih bojišta Istočnog fronta i poslata u Ameriku na turneju dobre volje.
Skrhana gubitkom, Mila se oporavlja od ratnih rana, izolovana i usamljena u svetlucavom Vašingtonu. Neočekivano prijateljstvo sa prvom damom Eleonor Ruzvelt i mogućnost da doživi romansu ipak joj daju nadu.
Najopasnije poglavlje života Ledi Smrt tek počinje kada se udruže stari neprijatelj iz prošlosti i smrtonosna senka koja je sada prati.
ID Oglasa: #165981441
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.